Drivhus glas

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

Et drivhus kan være både hyggeligt og nyttigt. Man kan bruge et drivhus til at udnytte solens stråler i de perioder, hvor det egentlig er for koldt til at sidde ude. Med et tæppe og en kop kaffe eller te, er hyggen i drivhuset hjemme. Drivhuset er også nyttigt, idet man kan dyrke sine egne afgrøder i et drivhus. På den måde kan man hygge sig i drivhuset omgivet af sin egen kommende høst. Det er da win win.

Man kan få drivhuse i mange forskellige udformninger og størrelser, og med forskelligt dækmateriale. På de klassiske drivhuse er dækmaterialet af glas, men i dag kan du også få drivhuse med hærdet glas og polycarbonat. De nye materialer afhjælper et problem, som drivhuse af glas stadig har. Glas går forholdsvist let i stykker. Og drivhus glas er udsat for vind og vejr, hvorfor det også tit må udskiftes.

Heldigvis er drivhus glas ret let at udskifte, fordi man kan skære det til med en glasskærer, og få det til at passe til lige præcis det drivhus, man har. Almindeligt glas er ovenikøbet ret billigt, så det behøver ikke være en katastrofe, hvis dit drivhus glas knækker. Bare du er opmærksom på faren ved det skarpe glas i nærheden af børn og dyr.

Hvad skal jeg vælge?

Når du står og skal vælge hvilket dækmateriale, der skal være på dit drivhus, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig.

Eksempelvis skal du se på, hvor du bor og, hvor stor risikoen er for, at dit drivhus vil tage skade af vind og vejr. Blæser det meget, der hvor du bor? Er der risiko for nedfaldne grene eller lignende? Hvis dette er tilfældet, skal du måske droppe drivhus i glas og undersøge om hærdet glas eller polycarbonat er løsningen.

Hærdet glas har den fordel, at hvis den går i stykker, knækker den i mange små stumper ligesom en bilrude, så der er ikke så stor risiko for at skære sig. Det kan også holde til meget mere end almindeligt glas. Til gengæld kan den ikke skæres til.

Polycarbonat kan stort set ikke gå i stykker. Så det er smart, hvis du bor et sted med voldsomt vejr. Til gengæld er det svært at se igennem, og der slipper heller ikke så meget sollys ind. Det kan dog være godt for dine planter, som ikke bliver svedet af solens lys, som de kan risikere med glas.