Halsrør

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

Et halsrør kan meget hurtigt blive din bedste ven, hvis det er koldt. Med et halsrør har du mulighed for at holde varmen på halsen, om ørerne og på hovedet, hvis det bliver nødvendigt. Et halsrør kan nemlig alle disse ting på en gang.

Et halsrør er helt enkelt bare et, som regel men ikke altid, strikket rør, som man kan tage om halsen. Det kan være bredt, tykt og voluminøst eller det kan være tyndt, fint og simpelt. Hvilket slags halsrør, du skal vælge, afhænger helt af, hvad du skal bruge det til, og om du er til stort og lækkert eller til mindre men praktisk.

Når det bliver koldere i vejret, kan det været rart med noget til at varme sig om halsen, så man ikke får kulden. Det kan et halsrør være formidabelt til. Og hvis du i stedet har brug for en hue, kan det også laves til en hue. Du skal bare sno det på midten og vende den ene halvdel ned over den anden – vupti, så har du en hue. Du kan også bare folde det sammen, så du får et bredt pandebånd. Så er der også plads til hestehalen.

Hvis du har et stort og kraftigt halsrør, kan du ikke på samme måde bruge det som hue og pandebånd. Til gengæld kan du gemme dig i det, når det bliver rigtig koldt. Og hvis dit halsrør er stort nok, kan det trækkes ned over skuldrene og bruges som en lille sjælevarmer.

Uld, fleece eller bomuld?

Hvad dit halsrør skal være lavet af, afhænger igen af, hvad du er til, og hvad dit formål med halsrøret er. Skal du på vildmarkstur, er et halsrør et must. Og så skal det helst være lavet af uld. Man kan få mange lækre slags uld, som ikke kradser, og uld holder på varmen, selvom det bliver vådt.

Fleece er blødt og varmt, og det er lettere at vaske end uld, som man skal vaske forsigtigt. Fleece er også et godt bud, hvis du vil have et lille halsrør, der lige kan lukke halsudskæringen i jakken. Er du til bomuld skal du være opmærksom på, at hvis bomuld bliver vådt, kan det være længe om at tørre. Og det kan godt blive hårdt og tungt.

Men hvorfor egentlig nøjes med ét halsrør? Du kan jo investere i flere forskellige, så du har et til alle slags formål.