Plæneklipper

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.


Som haveejer er plæneklipperen et af de redskaber, du bare ikke kan leve uden. Så snart der kommer lidt varme i vejret, begynder græsset i plænen ivrigt at gro. Det fortsætter det med til langt ind i efteråret, og hvis du ikke trimmer det i mellemtiden, kommer du til at stå med en utæmmelig mark, der ikke er særlig tiltrækkende.

Derfor skal græsset naturligvis klippes jævnligt, og til det formål er det bedste valg en god plæneklipper. Også andre redskaber til haven er praktiske, når du gerne vil holde det grønne pænt og indbydende. Du kan læse mere her og se, hvilke andre havemaskiner, der vil være med til at gøre livet nemmere og haven pænere.

Benzin eller el?

Når du vil købe en ny plæneklipper, er det et par ting, du skal tænke over. Her er det først og fremmest vigtigt at skelne mellem plæneklippere på el og plæneklippere med benzinmotor. Du kender helt sikkert den klassiske benzindrevne plæneklipper, som stadig er populær, men som i de seneste par år også har fået konkurrence fra de moderne plæneklippere med batteri og elmotor.

Der er fordele ved begge type, men i sidste ende vil det rette valg afhænge af, hvilken type have du har, samt hvad dine personlige præferencer er.

En eldrevet plæneklipper har de fordele, at den ikke larmer så meget, mens den på samme tid er nem at starte og nem at bruge. Med en eldrevet plæneklipper får du en brugervenlig maskine, der bare skal have et opladet batteri med i haven, før du er klar til at slå græs.

En plæneklipper med benzinmotor larmer mere og kan være svær at starte. Dertil skal du bøvle med benzin og olie, og så er de benzindrevne modeller typisk også tungere. Men plæneklippere med benzinmotorer er også mere kraftige, og de kan køre uafhængigt af et batteri, der løber tør for strøm.

Derfor vil en benzindrevet plæneklipper typisk være et godt valg for dig, der har en stor have, og som have brug for masser af power. Men hvis du har en mindre have, kan en plæneklipper med batteri også være en god løsning.

Mange forskellige funktioner

Forskellige plæneklippere kommer med forskellige funktioner, og det er derfor værd at tænke over, hvad du har brug for. Tænk bl.a. over, om du har brug for:

  • Opsamler til græs
  • Indstilling af forskellige klippehøjder
  • Mulighed for bioklip
  • Selvkørende plæneklipper