Tennissko dame

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Uanset om du dyrker sport for fællesskabets skyld – eller for helbredet og den friske luft, så er tennis et helt oplagt valg. Og det er der rigtig mange, som har fundet ud af. Tennis er faktisk næsten det, man kan kalde en folkesport, med over 50.000 udøvere på landsplan.

Du tænker måske på tennis som en konkurrencepræget sport med mange regler – men faktisk er det også en helt ideel motions- og fritidssport, som alle kan have glæde af. Og så skader det jo ikke, hvis man godt kan lide at vinde.

Kunne tennis være noget for dig? Eller har du allerede prøvet at slå dine folder på grusbanen? Uanset om du er nybegynder eller øvet, så er det vigtigt, at fodtøjet er i orden. Læs mere her, om hvordan du finder de ideelle tennissko, som løfter dine oplevelser med tennis – og mindsker risikoen for skader.

Tennis spilles hele året rundt, både udendørs og indendørs. Og det stiller krav til skoene, som skal passe til forholdene. Lad stil, design og sikkerhed gå hånd i hånd, når du vælger dine nye sko til tennisbanen.

Vil du læse mere om gode produkter til sport og fritid? Eller er det med hobbyarbejdet i huset og haven, at du kobler fra? På produktoversigt.dk er der altid nyttig information og masser af inspiration at finde.

Er der noget at vælge i mellem?

Du kan sagtens sætte farve på fodtøjet, når du spiller tennis. Hvor tennissko til både damer og herrer før var hvide og enkle, er der i dag mange flere muligheder. Det gør det måske ikke nemmere at vælge – men til gengæld behøver du ikke gå på kompromis med stilen, hvad skoene angår.

Moderne tennissko er designet med henblik på både sikkerhed og optimal præstation. Sålerne er tilpasset de forskellige underlag, og skoene beskytter dine fødder og ankler i de mange hurtige stop og afsæt.

Er der tennissko i min størrelse?

Dametennissko findes i langt de fleste størrelser. Uanset om du bruger størrelse 36 eller 44, så vil der helt sikkert findes et par, som passer lige til dig. Hvis man bruger sko i de små – eller store numre, kan det nogle gange være svært at finde et perfekt match. Men sådan behøver det ikke være med tennissko – producenterne har tænkt på, at sporten skal kunne dyrkes af alle.

Hvad er de forskellige typer?

Skoene skal passe til dig. Men de skal også passe til banen. Hvis du kigger efter tennissko for første gang, kan det godt virke en smule uoverskueligt. Det er også tit engelske udtryk, der bruges til at beskrive de forskellige modeller.

Typisk er der tre kategorier, og dem kan du læse om herunder:

  • All court-sko, eller all-round sko. Bruges indendørs og til de fleste andre banetyper.
  • Hard court. Bruges på hårdt underlag som f.eks. asfaltbaner.
  • Clay court, eller grussko. Bruges til de typiske grusbaner.

Det er meget typisk, at begyndere starter med et par all court-sko. Mange forhandlere og tennisklubber anbefaler det, fordi de kan bruges til næsten alle forhold. Og hvis du siden køber et par grussko til udendørsbanen – så har du allerede et par gode sko til indesæsonen.

På hard court-skoene er sålerne lavet af hårdere gummi, og de er mere slidstærke. I designet er der taget ekstra hensyn til de belastninger, som fødder og ankler udsættes for på den hårde asfalt.

Grussko er designet til de betingelser, som stilles af en tennisbane med grus. Det gør en større forskel, end man skulle tro. Grusskoene kan blandt andet kendes på, at sålen går ud i ét fra tåspids til hæl. Sammen med det specielle mønster i sålen sikrer det, at man både kan glide og stå godt fast.

Enkelt udtrykt skal du vælge de sko, som matcher din smag – og din måde at dyrke sporten på.

Godt overblik over produkterne på markedet

Du kan altid tale med medlemmerne i din lokale tennisklub om, hvad de anbefaler i sko og ketsjere. Kig også hos forskellige forhandlere, inden du vælger dine nye tennissko. Det skader aldrig at samle ekstra information. Og der er produktoversigt.dk et helt oplagt sted at starte. Vi har gode artikler om alt til fritiden, huset og haven.