Tennissko

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Der er over 500 tennisklubber i Danmark. Så uanset hvor du bor, vil der også være en i nærheden af dig. Du har sikkert prøvet at gå forbi en tennisbane og høre de næsten rytmiske ketsjerslag, der fylder luften. For mange er det et af de sikre sommertegn, når idrætsklubbernes udendørssæsoner begynder.

Men naturligvis spilles der tennis hele året rundt. Og tennis er faktisk blandt de 10 mest populære sportsgrene i landet. Har du også overvejet at snøre tennisskoene og svinge ketsjeren i fritiden?

Ikke ulig golfsporten havde tennis tidligere ry for at være lidt af en overklassesport – men i dag er det virkelig en sportsgren – og fritidssport, som alle danskerne har taget til sig. Det er en excellent motions- og konkurrencesport, som enhver kan gå til – og som kan dyrkes på alle niveauer.

Tennis er ikke en teknisk udstyrssport på samme måde som eksempelvis cykling, men som tennisspiller er der i hvert fald et par ting, du uundgåeligt vil få brug for. Ketsjeren og tennisskoene.

Produktoversigt.dk er en side for dig, der gerne vil have et overblik, når du vælger tøj eller udstyr til fritidsaktiviteterne. Hvad enten din motion er havearbejde eller konkurrencesport, vil der altid være masser af inspiration at finde her på siden.

Hvordan vælger jeg de rigtige sko?

Det kan virke uoverskueligt at skulle vælge nye tennissko for første gang. Ved en enkelt søgning ser man hurtigt, at der sælges rigtig mange forskellige typer og modeller. Det bliver heller ikke nemmere af de mange engelske sportsudtryk, der bruges om produkterne: Hard court, all court og clay court for eksempel.

Helt grundlæggende er det underlaget, eller banen, der bestemmer typen af sko. Det er også det, som de engelske udtryk dækker over. Her kan du se de typiske kategorier, som tennissko ofte inddeles i:

  • Sko til grus: Clay court på engelsk. Bruges på de karakteristiske grusbaner i udendørssæsonen. Sål i ét fra tåspids til hæl. Sålens mønster sikrer, at man både kan stå fast – og glide, når det er fordelagtigt.
  • Sko til hårdt underlag: Hard court på engelsk. Bruges typisk på asfaltbaner. Sålen er hårdere og mere slidstærk end ved de andre typer. Støtten i selve skoen er også stærkere, for at beskytte anklerne.
  • Det fleksible valg: All court-sko, også kaldet all-round sko. Kan bruges indendørs og til de fleste andre underlag, undtagen græs.

Derudover er det dit behov – og dit fysiognomi, der er med til at bestemme, hvilke tennissko, du bør vælge.

Hvorfor er skoene vigtige?

Uanset om du spiller tennis for motionen, klubfællesskabet eller konkurrencelysten – så har du brug for det rigtige fodtøj. Og det er ikke kun for at gøre spilleoplevelsen bedre eller opnå gode resultater. Det korrekte fodtøj er væsentligt i mange sportsgrene, fordi det mindsker risikoen for skader. Tennis er ingen undtagelse.

Alle har hørt om tennisalbuer. Og mange har prøvet at blive ramt af den ubehagelige skade, også selvom de aldrig har så meget som løftet en ketsjer. Fordi udtrykket har fået fast plads i det danske sprog, tænker vi sjældent over, at ankelskader er omtrent lige så udbredte i ketsjersport. Forstuvede – eller forvredne ankler er udbredte skader i tennis.

Vælg sko, der passer til måden, du dyrker tennis på

Udover underlaget, afhænger valget af sko også af, hvor tit du er på banen. Er du for eksempel på grusbanen hver uge, kan det være slidsomt for skoene. Derfor er der mange, som hurtigt opdager, at de får brug for et par egentlige grussko.

Tilsvarende, hvis du ved, at for dig er tennis en sommersport, som du kun dyrker på grusbanen – så er der ingen grund til at købe andet end de sko, der egner sig til det.

Det er dog almindeligt at anbefale all court-sko til begyndere på grund af den fleksibilitet, de giver. Det er de færreste nybegyndere, der med det samme ved, hvordan de vil dyrke sporten. Se, hvad dine klubkammerater gør, og spørg til deres erfaringer.

Hvor kan jeg læse mere?

Henvend dig til din lokale tennisklub, eller find mere information på klubbernes – og forhandlernes hjemmesider. Du kan læse mere om dame-tennissko og meget andet på produktoversigt.dk. Se, hvad du ellers kan bruge til sport og fritid.