Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.
Danmark er et af de industrialiserede samfund, men udover at være gået væk fra de primære og sekundære erhverv, er vi gået mere og mere over i serviceerhverv, hvilket ofte vil sige, at vi som danskere har et stillesiddende arbejde. Uanset om du har et stillesiddende arbejde eller ej, er det oplagt at være aktiv i fritiden. Hvis du er til sport generelt, har vi andre spændende produkter her på siden, som vi omtaler og henviser til, og du kan f.eks. se flere produkter inden for sport.
Hvis du gerne vil have mest ud af den træning, du får lavet, så er en stepmaskine et rigtig godt valg. Det er nemlig et effektivt hjælpemiddel til både at forbrænde kalorier og at stramme musklerne op med. Nogle sportsgrene er primært cardio og andre er primært styrketræning.
Cardio er en træningsform, hvor du får pulsen op og træner i mere end 30 minutter. Cardiotræning er nemlig rigtig godt til at forbrænde kalorier og er dermed ønskeligt, hvis du gerne vil tabe dig. Hvis du ikke nødvendigvis vil tabe dig, men bare træne dine muskler, og dermed øge din muskelmasse, så er styrketræning en rigtig god løsning. Ved styrketræning kan du opleve, at din vægt går op, selvom dine kropsmål går ned.
Ved at kombinere både styrketræning og cardio, får du den mest optimale motion, og det er stepmaskinen rigtig god til, da du både bevæger din krop ved at løfte din egen kropsvægt. Og fordi det svarer til at gå op ad trapper, er det en relativt hård form for træning, som også får din puls i vejret.
Hvilken type stepmaskine bør du vælge?
Stepmaskiner fås i flere forskellige typer, og du bør vælge ud fra bl.a. personlige ønsker og præferencer samt pris og udseende. Overordnet set fås stepmaskiner som enten høje versioner (med håndtag) eller lave versioner (uden håndtag). De lave versioner kaldes også ministeppere, og der er fordele og ulemper ved begge typer.
De store typer fylder mere, men du får til gengæld et godt håndtag (styr), som du kan holde ved. Det er særligt nyttigt, hvis du har en tendens til at give den gas og dermed nemmere kan miste balancen. Ministepperen kan sådan set det samme som stepmaskiner i fuld størrelse, men her må du vælge, om pladsbesparelsen eller håndtaget er vigtigst for dig.
En ministepper er ofte billigere end en stepmaskine i fuld størrelse. Begge typer af maskine tager noget plads, og hvis du har pladsen til at opbevare en stepmaskine i fuld højde, så kan det være en fordel. Stepmaskiner i fuld højde findes også som del af crosstrainere, da crosstrainere ofte er en maskine, som kombinerer både løb, cykling og step.
I den billigste klasse finder du dermed ofte ministepperen, og i den dyre ende af skalaen finder du crosstraineren. Hvis du har plads til en motionscykel, har du sikkert også plads til en stepmaskine i ”fuld” størrelse, men du kan til gengæld spare nogle penge ved at nøjes med en stepmaskine fremfor en crosstrainer.
Hvilken effekt har træning på en stepmaskine på din krop?
Uanset om du vælger en ministepper eller en almindelig stepmaskine, så får du god og effektiv træning, som er hård træning. Da det svarer til at gå på trapper, så får du dermed trænet bl.a. dine balder, dine lårmuskler og dine mavemuskler.
Når du enten slanker dig eller blot holder dig i form, vil du derfor opleve, at du får tonede muskler på disse områder. Du træner dog ikke overkroppen, så hvis du f.eks. gerne vil have tonede arme og styrke dine armmuskler, så må du supplere med f.eks. armbøjninger eller træning på andre maskiner eller med andet udstyr, som får fat i muskelgrupperne i din overkrop.
Du får de bedste resultater ved at træne dagligt eller i hvert fald næsten dagligt.
Fordele ved at vælge en stepmaskine fremfor andre træningsapparater
- Fylder ikke ret meget (fylder endnu mindre, hvis du vælger en ministepper)
- Effektiv træning
- Træner flere muskelgrupper på én gang
Ulemper ved at vælge en stepmaskine
- Træner ikke overkroppen såsom ryg og arme
- Selvom en stepmaskine ikke fylder ret meget, fylder den alligevel mere end f.eks. en yogamåtte eller en træningselastik
- Nogle vil hævde, at det er bedre at gå på rigtige trapper