Mistbænk

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

Hvis du elsker friske grøntsager, findes der ikke noget bedre end at dyrke dem selv. Intet slår den smag og den friskhed, du kan dyrke i din egen have, og det er derfor bestemt din tid og din indsats værd at få nogle planter i jorden, hvis du værdsætter god mad.

Der er mange måde at dyrke gode grøntsager på, men ofte har du brug for lidt ekstra tilbehør for at få så meget ud af den forholdsvis korte vækstsæson i Danmark. Her er en mistbænk et godt valg, da den giver mange muligheder for den seriøse haveejer, der gerne vil dyrke mange forskellige grøntsager.

Også andet udstyr til haven kan hjælpe dig i det daglige arbejde. Du kan læse mere på vores hjemmeside og finde inspiration.

Hvad er en mistbænk?

En mistbænk er kort sagt et lille højbed med et vindue på toppen. Bedet med vinduet har til formål at give ekstra varme til små spirer eller små grøntsager, så du kan gro udenfor, selvom der er fare for frost, eller selvom det generelt bare er for koldt til ellers at få frø i jorden.

Traditionelt har mistbænke været fyldte med møg, da møg fra eksempelvis en ko eller en hest vil producere ekstra varme, når det nedbrydes inde i mistbænken. På den måde får grøntsagerne endnu bedre forudsætninger for at komme godt fra start tidligt om foråret, men det er ikke nogen nødvendighed for at få succes med dine grøntsager.

Hvis du ikke har adgang til frisk møg, er normal muldjord også fint, for mistbænken vil stadig beskytte mod let frost, mens glasset over bedet vil give god varme på solrige dage.

Giv dine planter den perfekte start med en mistbænk

Hvis du har planter, der kræver en lang vækstsæson, er en mistbænk en god investering. Med en mistbænk kan du få gang i chili, tomat og andre eksotiske grøntsager, der gerne skal i gang tidligt på foråret, så de kan nå at give frugt, inden det bliver koldt igen.

Her kan du bruge din mistbænk til at forspire eksempelvis chili, da de vil gå til, hvis du planter dem direkte i jorden i eksempelvis marts.

Din mistbænk kan også bruges til alle andre grøntsager, som gerne skal forspires under varme forhold, så du kan få dem tidligt i jorden. Det kan både være kål, broccoli og alle mulige andre lækre ting, du gerne vil nyde smagen af til sommer.