Anhængertræk pris

Annonce

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Anhængertræk på bilen kan være en rigtig god idé, for uanset om du gerne vil tage på ferie med campingvogn, trække en trailer eller en hestetransport efter bilen eller måske en anden vogn med f.eks. en båd eller en havemaskine, så kræver det, at din bil har anhængertræk.

Hvis din bil i forvejen ikke har anhængertræk, skal du dog ikke fortvivle. For en beskeden sum kan du købe et anhængertræk og montere det på din bil eller eksempelvis få en mekaniker til det. Prisen på at anhængertræk afhænger af mange forskellige ting, og det kommer vi ind på længere nede i teksten.

Først og fremmest er det rart at vide noget mere om anhængertræk, inden man træffer beslutningen om at købe og montere et. Dette omfatter bl.a. fordele og ulemper, hvilke typer af anhængertræk der findes, overvejelser om hvem der skal montere anhængertrækket og lidt om priser og generelle huskeregler angående anhængertræk.

Fordele og ulemper ved anhængertræk

Til at starte med er det værd at overveje, de fordele og ulemper der er ved anhængertræk i det hele taget. Fordelene er måske selvindlysende, men de er alligevel værd at nævne. Det samme er ulemperne, og derfor får du her en kort opsummering af både fordele og ulemper ved anhængertræk.

Fordele:

 • Du kan spænde alt fra campingvogne og hestetrailere til almindelige trailere efter din bil/varevogn.
 • Det er en éngangsinvestering, som er godt givet ud, så længe du har den bil, anhængertrækket er købt til.
 • Når først det er monteret, skal anhængertrækket sjældent afmonteres igen.
 • Det er oftest nemmere at sælge en bil, der allerede har anhængertræk.
 • Hvis du har et fast træk monteret bag på bilen, vil det formentlig tage det meste af skaderne, i tilfælde af at du bliver påkørt bagfra ved lav fart – her vil det formentlig kun være den, der kører ind i dig, der får en bule i bilen og ikke dig.

Ulemper:

 • Hvis anhængertrækket rager op foran din nummerplade, er du nødt til at afmontere trækket, når det ikke skal bruges.
 • Anhængertrækket kan være i vejen for benene, når du skal have ting ind og ud af bagagerummet.
 • Hvis dit træk af aftageligt, risikerer du, at de forskellige dele ruster fast med tiden, så trækket ikke virker efter hensigten.

Ovenstående fordele og ulemper er bestemt værd at tænke over, inden du går videre til at ville montere et anhængertræk eller få en anden til at gøre det. Dog vil fordelene langt opveje ulemperne. Desuden er et anhængertræk bag på bilen nødvendigt, hvis man har brug for at kunne flytte større ting. Dette kan for eksempel være en trailer fyldt med haveaffald, en hestetrailer eller en campingvogn. Hvis ikke man selv har en bil med anhængertræk, kan det dermed være nødvendigt at leje eller låne en anden bil, der har et træk. Det billigste vil dog nok på længere sigt være, at man køber et anhængertræk og får det monteret eller gør det selv.

Typer af anhængertræk

Inden du beslutter dig for, at du gerne vil købe et anhængertræk og få det monteret, bør du tænke over, hvilken type du gerne vil have. Overordnet set findes der tre typer. Hvilket et du vælger, kommer an på, om du har noget imod et anhængertræk bag på bilen i al den tid, hvor trækket ikke bliver brugt.

Nogle mennesker synes ikke, at et anhængertræk er ret pænt, og det kan man nok godt følge, da en metaldims, der sidder bag på bilen, for det meste vil ”ødelægge” bilens flotte design og udtryk. Det kan dog være nødvendigt at ”ødelægge” bilens design med et træk, da man ellers ikke vil kunne spænde f.eks. en trailer efter bilen. Det kommer dog an på, hvilken pris du er villig til at betale.

De tre typer træk er som følger:

 • Fast
 • Aftageligt
 • Svingbart

Et fast træk behøver dog hverken sidde i vejen eller være ”grimt” bag på bilen. Nogle faste træk fås nemlig i svingbare modeller, hvilket vil sige, at de kan klappes ud, når de skal bruges. Og når de ikke bliver brugt, er de gemt væk under bilen og skæmmer dermed ikke bilens flotte design, og trækket er heller ikke i vejen for hverken dine ben eller nummerpladen.

Uanset om du synes, at et træk er pænt eller ej, kan det være en nødvendighed. Hvis du er ligeglad med bilens udseende og bare gerne vil have, at det er nemt, når du f.eks. skal trække en trailer, så kan det være givet bedre ud at købe og montere et fast træk.

Sidst men ikke mindst er der en ekstra type anhængertræk. Dette kommer ikke nødvendigvis an på, om det er fast eller aftageligt, men derimod har det noget at gøre med, at trækkets højde kan justeres, hvilket er en god ting, hvis du kører i en firhjulstrækker.

Hvem skal montere dit anhængertræk?

Hvis du ikke selv er praktisk anlagt, kan det være nødvendigt at betale nogen for at eftermontere dit nye anhængertræk. Der er penge at spare, hvis du kan montere trækket selv, men hvis du gerne vil være sikker på, at anhængertrækket er monteret korrekt, kan det være godt givet ud at betale en mekaniker for at gøre det for dig.

Priser på anhængertræk afhænger af flere ting

Mange ting af indflydelse på, hvad prisen er for et anhængertræk. Der er både en pris for selve anhængertrækket, og der kan også være en ekstra betaling i form af, at man får en mekaniker til at montere det.

De ting, der spiller ind på den endelige pris, er bl.a.:

 • Hvilken type træk vil du gerne have?
 • Kan du montere trækket selv, eller skal du have en mekaniker til at gøre det?
 • Eftermontering af fastmonterede, svingbare anhængertræk er oftest den dyreste type.
 • Det fastmonterede anhængertræk er oftest den billigste løsning.

Gode råd og vigtige ting at huske på angående anhængertræk

 • Sikr dig, at det træk, du vil montere, overholder gældende regler og er sikkert at bruge.
 • Sikr dig, at anhængertrækket er monteret korrekt.
 • Informer dig selv om, hvilken vægt trækket må bære.

Find flere produkter og tips, der er gode at have til fritidsbrug på denne side.