Vindmåler

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.


Det er ikke nogen hemmelighed, at det ofte blæser rigtig meget her i landet. Især om efteråret blæser den ene storm efter den anden ind fra vest, mens også resten af året indeholder rigelige mængder af blæsevejr.

Men hvor meget blæser det egentlig helt præcist? Det er netop det, du kan få svar på med en vindmåler. En vindmåler er et lille håndholdt stykke elektronik, som kan give dig en præcis måling, når du holder den op i vinden. Vindmåleren indeholder normalt et lille elektronisk display, som typisk kan angive den nuværende vindhastighed på din position i både m/s, ft/min, km/h og knob.

Er du i stedet på udkig efter andre produkter til dit liv eller din bolig? Så kan du kigge med her, hvor vi har samlet en liste med en masse praktiske produkter, som kan berige dit liv.

Hvad skal du bruge en vindmåler til?

En vindmåler kan kort sagt bruges af alle, der har lyst til eller behov for at måle vinden. Det er eksempelvis relevant for alle, der sejler, da vindhastigheden er vigtig at kende for at kunne afgøre, om det er sikkert at sejle ud fra kyst eller kaj.

Det er farligt at sejle i stærkt blæst, og derfor er det relevant at holde sig opdateret på blæsesituationen, når du er ude til søs og skal vurdere, om det er på tide at vende snuden hjemad.

En vindmåler behøver dog ikke at blive brugt til søs, da du også sagtens kan anskaffe dig en måler, hvis du bare er nysgerrig efter at vide, hvor meget det egentlig blæser. Det kan eksempelvis være sjovt at følge med i blæsevejret ude i haven, så du kan holde øje med, om du får de samme målinger, som de viser i vejrudsigten.

Hvilken vindmåler skal du vælge?

Der findes flere forskellige typer af vindmålere, hvor den mest normale er en model som nævnt ovenfor, der indeholder vindmåler og display i samme enhed. Du har dog også mulighed for at vælge trådløse vindmålere eller vindmålere med ledning, hvor displayet sidder separat fra selve måleenheden. Det kan være praktisk på en båd, hvor du kan placere vindmåleren i masten og aflæse vindhastigheden nede ved roret.

Du kan også få en vindmåler til din smartphone, som er en lille propel, der sættes i telefonen. Her skal du downloade en app, som vil fortælle vindhastigeden på baggrund af de resultater, du får fra måleren.