Regnmåler

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det regner rigtig meget her i landet. Under både sommer, efterår, vinter og forår er regnbygerne kraftige og hyppige, og det kan være både en fordel og en ulempe. De mange regnbyger kan du følge med i på tv og internettet, men hvor meget regner det egentlig lige præcis der, hvor du bor?

Der kan være store udsving i, hvor meget det regner hos dig, og hvor meget det regner i nabobyen, og derfor kan det være relevant at kende det præcise tal for netop din have. Dette tal kan du få ved at købe en regnmåler. En regnmåler er et lille instrument, som har til formål at fortælle dig, hvor meget det har regnet i en given periode.

Hvis du leder efter andre brugbare produkter til dit hus eller din have, kan du læse mere her, hvor du finder lignende praktiske produkter, du kan lade dig inspirere af, næste gang du skal på indkøb.

Simple og avancerede regnmålere

De fleste kender den klassiske regnmåler, som bare består af et bæger, som stikkes fast i jorden i haven på en pind. Disse regnmålere vil opfange vandet, når det regner, hvorefter du kan gå ud og aflæse regnmængden i millimeter.

Denne type er rengmåler er den billigste og meste simple både at bruge og installere, og den er derfor et godt valg for dig, der gerne vil have et nogenlunde godt overblik over, hvor meget det regner.

Hvis du går meget op i at måle regnmængden omkring din bolig, har du dog også mulighed for at vælge en mere avanceret model. Du kan købe elektroniske regnmålere, som vil give dig et helt præcist tal for, hvor meget det har regnet, mens du også kan få andet data som eksempelvis registrering af dug eller temperaturmåling.

Sådan bruger du din regnmåler

Når du installerer din regnmåler, er det vigtigt, at den står frit, så du kan få det mest præcise resultat. Det kan naturligvis virke oplagte at stille regnmåleren i læ for vinden, så måleren er beskyttet, men det er vigtigt, at regnmålere står så ubeskyttet af træer og lignende.

På den måde vil din måler stå et sted, hvor regner falder helt upåvirket, og det giver dig det bedste resultat. Du skal dog også passe på, at din regnmåler ikke står alt for frit, da regn på eksempelvis en åben mark risikerer at blæse forbi din regnmåler.