Bidet

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Mange danskere kender kun bideter fra deres ophold på udenlandske hoteller, men det bliver faktisk også mere og mere populært at installere bideter på danske badeværelser. Der er nemlig mange gode grunde til, at bideter er standardinventar i mange andre lande, og derfor kan et bidet også være en god løsning for dig, der gerne vil nyde godt af de fordele, der er forbundet med at kunne bruge et bidet hver dag.

Er du på udkig efter anden inspiration til din bolig? Så kan du læse mere her og få inspiration til andre praktiske indkøb.

Hvad er et bidet?

Et bidet er kort sagt en vaskekumme, som er beregnet til at vaske dig bagi, når du har været på toilettet. Derfor placeres et bidet som regel lige ved siden af toilettet, så du nemt kan bruge det, når det er nødvendigt.

Når du sætter dig på et bidet, vil du blive vasket med en stråle at lunt vand, hvorfor du helt kan eliminere brugen af toiletpapir.

Hvad er fordelene ved at bruge et bidet?

Grunden til, at bideter er populære, og grunden til, at det også kan være en god løsning på dit badeværelse, er, at bideter giver en bedre hygiejne i forbindelse med toiletbesøg. Det er med andre ord mere hygiejnisk at vaske sig forneden med et bidet, end det er at bruge toiletpapir.

Når du sætter dig ved dit bidet, vil du blive vasket godt og grundigt, for vand kan noget helt andet end papir kan. Med et bidet kan du være sikker på, at du bliver helt rent for neden, og derfor er et bidet en god investering for alle, der gerne vil øge hygiejnen derhjemme. Dertil er det rarere at bruge et bidet med dejligt varmt vand, end det er at bruge kradsende toiletpapir.

Dertil er en fordel ved et bidet, at du kan spare en masse penge på toiletpapir. Det vil på samme tid hjælpe miljøet, da du vil stoppe med at bidrage til den store brug og smid væk-kultur, som du ellers ville bidrage til.

Hvilket bidet skal du vælge?

Der findes flere forskellige typer af bideter, hvor du hovedsagligt kan vælge mellem de væghængte modeller og de gulvstående modeller. De væghængte modeller gør det nemmere at rengøre omkring bidetet, men de er typisk også dyrere og sværere at installere. Du skal også være opmærksom på, at nogle modeller kommer med armatur, mens andre ikke gør.