Tremmeseng

Annonce

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Små børn fortjener den bedste start på livet, så de er beskyttet bedst muligt. En tremmeseng er derfor oplagt til dit barns første soveplads. En tremmeseng kan ikke blot fungere som barnets soveplads men også som kravlegård og hule. Mens barnet er helt lille, kan det alligevel ikke selv stå ud af sengen, så her giver det god mening, at barnet er i sikkerhed mod at trille ud.

En tremmeseng er en blanding af en seng og en kravlegård, men det er også et funktionelt møbel, som giver forældrene ro i sindet, så de ikke skal bekymre sig unødigt om deres lille barn. Tremmerne gør at barnet ikke kan trille eller kravle ud af sengen og dermed slå sig, og barnet vil dermed heller ikke kunne lave ulykker i hjemmet, så længe det er i tremmesengen.

En tremmeseng fås i mange forskellige designs, farver og størrelser, og nogle fås endda med indbygget opbevaring, hvilket er praktisk, hvis man mangler plads til f.eks. bleer og sutter. De fleste senge er åbne hele vejen rundt bortset fra tremmer, men nogle modeller har en lukket bagside, og andre har lukket bagside og lukkede ender. Hvilken model der er bedst til dit barn kommer an på smag og behag, og hvor tremmesengen skal stå.

Hvis du har problemer med ryggen, kan det være en rigtig god idé at gå efter en model, hvor siden enten kan åbnes eller køres ned, så du ikke skal bukke dig ned i sengen for at få barnet i og ud af tremmesengen.

Da børn hurtigt bliver ældre og har brug for andre møbler og en anden indretning, kan det være rart at tænke i, hvilke muligheder der er for at anvende møblet senere hen. En tremmeseng er ikke blot en investering i barnets ve og vel, det er også en funktionel vare, som har værdi for andre forældre, og dermed kan man tænke i at købe og sælge brugte møbler.

Mens barnet er helt lille og ofte vågner om natten, kan det være en fordel med en model, der ikke har nogen tremmer eller andre forhindringer på den ene side. Sådanne modeller kan du stille lige ved siden af din seng, så du nemt kan tage dit barn op, mens du stadig bliver i din egen seng.

Overvej hvilken tremmeseng der er den bedste til lige netop dig. Der er både fordele og ulemper ved de traditionelle tremmesenge og de modeller, som er beregnet til at stå direkte ved siden af en seng.

Hvor længe sover et barn i tremmeseng?

En tremmeseng kan bruges til helt nyfødte børn og frem til barnet fysisk ikke kan være i sengen længere. Det er dog ønskeligt, at man for barnets skyld og sin egen skifter tremmesengen ud, når barnet når de cirka 3 år.

De helt nyfødte børn kan have glæde af en vugge, men det kan være ønskeligt at skulle skifte barnesengen ud så lidt som muligt.

Helt små børn kan hverken kravle eller gå, så her er vuggen oplagt, men da tremmesengen er alsidig, kan den som sagt bruges til både spædbørn og børn på op til omkring 3 år.

Når barnet er blevet stort nok til at kunne gå, kan det være en fordel at have en tremmesengsmodel, hvor barnet selv kan kravle ud.

Hvis dit barn starter i børnehave og har venner med hjem, kan det være, at barnet ikke ønsker, at vennerne ser, at han eller hun stadig sover i en ”barneseng”. Der er dog fordele ved at beholde tremmesengen lidt længere, da det vigtigste er, at barnet får en god søvn, og at du kan sove trygt ved at vide, at barnet ikke kan falde ud af sengen, hvis det ligger uroligt om natten.

Tremmesengen er typisk den anden seng, som dit barn får, og det er typisk ikke den sidste seng barnet sover i, inden det får en voksenseng at sove i. Du kan med fordel vælge en tremmeseng fra dit barn er nyfødt til det er omkring de 3-4 år, og så skifte barnets tremmeseng ud med en ”voksenseng” og dermed springe både vuggen og juniorsengen over.

Tremmesengens fordele og ulemper

Der er dog ikke kun fordele ved en tremmeseng. Alt afhængigt af modellen, kan det være svært at få fat i barnet i tremmesengen, specielt hvis bunden ikke kan køres op, og tremmesiden ikke kan køres ned eller åbnes.

Tremmesengens fordele overskygger trods alt ulemperne, men det er stadig værd at overveje begge dele. Hvis du gør dig nogle tanker på forhånd, så kan du bedre sikre dig mod at købe den forkerte type. Det kan for eksempel være et ønske, at tremmesengens bund kan køres op, så barnet er nemmere at få op og i af tremmesengen, og det kan også være en fordel at vælge en model som kan gøres længere, så man får både en tremmeseng og en juniorseng i ét møbel.

Nogle af fordelene ved tremmesengen omfatter bl.a.:

  • Barnet sover trygt og godt uden at risikere at falde ud.
  • En tremmeseng fylder typisk ikke så meget og kan nemmere placeres i soveværelset, så du kan være tæt på dit barn.
  • Tremmesenge er typisk ikke lige så dyre som en ”voksenseng”.
  • En tremmeseng kan fungere som substitut for vuggen, da man kan lægge babyen i en babynest eller stille barnevognsliften ned i tremmesengen.

Ulemper ved tremmesenge er bl.a. at:

  • Medmindre tremmesengen har hjul, kan den være svær og tung at flytte rundt på.
  • Hvis tremmesengen ikke har en åbning eller en højdejustérbar bund, kan man få ondt i ryggen af at skulle bukke sig ned i sengen.
  • Selvom tremmesenge ofte kan klare en del vægt, kan det være nødvendigt at skifte den ud med enten en juniorseng eller en ”voksenseng”, selvom barnet stadig ikke er ret stort.
  • Du vil ikke kunne sidde på barnets sengekant og læse en godnathistorie for barnet.
  • Når barnet er helt lille, vil det have mere brug for tryghed, nærhed og varme, og dette er mere oplagt i en vugge, da den er mindre og nemmere kan omslutte barnet.

Du finder et stort udvalg af produkter til børnene på vores familie-side.