Tagboks

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Hvor stort et bagagerum en bil har, hænger ofte sammen med størrelsen på hele bilen, men selv store biler kan have brug for mere plads. Specielt hvis du kører på ferie og har brug for masser af plads til bagage og andre nyttige ting. En tagboks er perfekt udstyr til din fritid.

En tagboks kan være en rigtig god løsning, hvis det kniber med at få plads i bagagerummet til alle dine/jeres ting. Det kan især være et problem, hvis I er mange i bilen, og bilens bagagerum ikke er særligt stort. Og selvom I måske kan få klemt alle jeres ting ned i bagagerummet, så kan det gøre det besværligt at pakke sammen igen, når I skal hjem.

Hvis bagagen er klemt så godt sammen, så det er et spørgsmål om, at taskerne og kufferterne ligger på en bestemt måde, så er det ikke så tiltalende at skulle have fat i noget i bagagerummet, når I derefter risikerer, at I ikke kan få pakket bilen ligesom før.

Derudover kan det også være en udfordring at få plads til souvenirs og andre ting, som I køber på ferien. Og der er nogle specifikke ting, hvor en tagboks er essentiel. Det kan f.eks. være, når I medbringer ski og skistave, snowboards eller surfboards. Ting der har en vis længde, og som ikke kan bukkes, skal jo kunne være et eller andet sted, og i den sammenhæng er det særligt nyttigt at kunne putte disse ting i en separat boks på taget af jeres bil.

En tagboks er en rigtig god løsning, da det ikke kræver anhængertræk på bilen, og fordi det er oplagt til ferier, hvor man ikke har brug for – eller for den sags skyld lyst til – at medbringe en campingvogn eller trailer. Bilen vil stadig være nem at parkere med, da den kun fylder lidt mere i højden, og i de fleste tilfælde er en tagboks både nem at montere og tage af igen.

Et stort udvalg blandt tagbokse til din og din families bagage

Tagbokse fås i mange forskellige afskygninger, størrelser, designs og prisklasser. Du bør tage højde for, hvad du og din familie eller dine venner har brug for at bruge tagboksen til. Hvis det blot er til et par ekstra tasker, så er størrelsen måske knap så vigtig, men hvis den skal bruges til f.eks. ski og skistave, så skal du sikre dig, at tagboksen er lang nok.

Priser på tagbokse varierer ofte fra omkring tusind kroner til flere tusind. Hvor meget du er villig til at betale bør holdes op imod kvaliteten af tagboksen og dens generelle egenskaber. En dyr model er ikke nødvendigvis ensbetydende med bedre kvalitet, men det hænger dog ofte sammen. Derfor bør du tage stilling til bl.a., om det er vigtigt, at tagboksen er sværere at bryde op, og om der skal være plads nok (længde) til f.eks. ski, eller om tagboksen i stedet skal have ekstra højde.

Gode råd og andre ting at huske på, når du har købt en tagboks

En tagboks er en lækker tilføjelse til enhver bil, uanset størrelse, da du og dine venner eller familien kan få plads til meget mere og dermed får bedre plads inde i bilen. Men inden du fylder din nye tagboks op med tunge ting, bør du forsikre dig om, at den kan bære den ønskede vægt, og at både din bils totalvægt og biltagets maksimale belastning ikke overskrides. Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis tagboksen er lastet for tungt, da den dermed risikerer ikke at kunne holde. Og hvis din bil er for tungt lastet, risikerer du, at den bliver sværere at styre, og du kan dermed komme ud i farlige situationer. I bedste fald risikerer du ”blot” at få en bøde for overlast.

Andre ting at tage stilling til er bl.a., at tagboksen ikke bør rage længere ud over bilens forrude end 10 centimeter, og den bør heller ikke rage så langt bagud, så bagklappen på bilen ikke kan åbnes. Hvis du vælger en tagboks med ekstra højde, eller hvis din bil i forvejen er høj, skal du være opmærksom på bilens nye totalhøjde. Det gælder f.eks. ved færger og gennemkørsel i viadukter, da den ekstra højde kan være et problem.