Foldecykel

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Cykler fås i mange forskellige størrelser og typer og til både kvinder og mænd samt børnecykler til piger og drenge. Men en foldecykel er helt sin egen, ligesom en elcykel er det. En foldecykel er nemlig egnet til en bred målgruppe, men fælles for alle, der køber og cykler på en foldecykel er, at de går op i, at cyklen skal fylde så lidt som muligt, og som dermed er let at tage med sig.

Nogle foldecykler fås endda som elcykelversion, og andre alternativer til en foldecykel er minicyklen. Fordelen ved at vælge en foldecykel er, at du får en cykel i fuld størrelse, men som kan klappes sammen og dermed optager mindre plads. En foldecykel kaldes også for campingcykel, og det forstår man sagtens, da den ikke fylder ret meget og er nem at pakke sammen med sine andre ting.

Kendetegn ved en foldecykel sammenlignet med en almindelig cykel (citybike)

Hvis du blot skal bruge cyklen i din fritid, så er det perfekt med en lille cykel, som let kan foldes sammen. Hvis du derimod gerne vil have en cykel til sport eller terrænkørsel, så er en foldecykel ikke optimal. En foldecykel er bl.a. kendetegnet ved, at den kan ”klappes sammen”, eller ”foldes”, om man vil, og det ligger da også i navnet ”foldecykel”.

Det at en foldecykel kan foldes ud og ind er den primære forskel på en cykel af denne type og en almindelig cykel til fritidsbrug. Foldecykler er dog ikke egnet til sportsbrug, da det nok indebærer, at du kører en del på den. Og på grund af de ofte små hjul på en foldecykel, er det ikke en optimal cykel til sport. Hvis du har interesse for andre sportsaktiviteter og -produkter, så kan du se dem her.

Foldecyklen er måske ikke så velegnet til sportsudøvelse, men den passer perfekt til f.eks. studerende, pensionister, større børn og folk der tager på ferie og gerne vil have en mulighed for at komme omkring på en cykel. Ved at vælge en foldecykel, behøver du f.eks. ikke have en cykelholder monteret på dit anhængertræk på bilen, og du kan f.eks. putte foldecyklen i bagagerummet eller tagboksen.

Andre kendetegn ved en foldecykel er, at den er nem at tage med dig, men det kræver, at du skal bære den. Foldecykler er ofte lige så tunge som almindelige cykler, så det er noget, der er værd at overveje, hvis du f.eks. gerne vil tage foldecyklen med dig i toget eller bussen. At kunne cykle til tog- eller busstationen og så bare folde cyklen sammen er genialt, da du sparer plads og kan tage den med som håndbagage.

Nogle foldecykler fås med store hjul, og andre har små hjul. Fælles for alle foldecykler er, at de nemt kan være mere ”ustabile” at køre på sammenlignet med en almindelig cykel. Da foldecyklen netop har en masse flere bevægelige dele, så kan det næsten ikke undgås, at den vil føles lidt mere ”vakkelvorn” end en almindelig cykel.

Andre gode ting at vide angående din nye foldecykel

Tænk over om du tit vil tage foldecyklen med dig, og vælg ud fra materiale og dermed vægt på din nye foldecykel. De fleste foldecykler er lavet af metal, men det er ikke lige meget, om den er lavet af f.eks. jern, stål eller aluminium. Hvis du går efter en foldecykel, som er så let som mulig, så bør du vælge en foldecykel i aluminium. Aluminium er nemlig både et stærkt, holdbart og let materiale sammenlignet med andre metaller.

En anden ting, du bør tænke over, er hvor mange gear din foldecykel skal have. Jo flere gear en foldecykel har, jo dyrere er den ofte. Her må du gøre op med dig selv, om det er vigtigt, at cyklen har mange gear, eller om du kan nøjes.

Til slut får du et godt tip med på vejen. Når du har fundet den rette højde på sadlen, så kan du tage en permanent tusch og tegne en streg på røret på sadelstangen, der hvor den går ned i stellet. Så er det nemt for dig at placere sadlen i den rette højde fremover. At lave en streg er noget, du kun skal gøre én gang, og det kan spare tid i længden.