Stanghækkeklipper

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Stanghækkeklippere bruges i parkanlæg og på kirkegårde og i haver overalt i landet. Alle steder, hvor der skal klippes hække og buske – der bliver de anvendt med store fordele. Stangmonteringen gør det i mange tilfælde muligt helt at undgå skamler og stiger i klippearbejdet. Det er godt for sikkerheden og letter arbejdsbyrden.

Det er ikke kun et værktøj for de professionelle. En god stanghækkeklipper kan du have glæde af, uanset om du har mange meter med hæk eller kun et lille stykke ud til vejen.

Hvis du normalt står på en skammel eller en lav stige, når du klipper det øverste af hækken, så er en hækkeklipper med stang netop noget for dig. Hele arbejdsgangen bliver både nemmere og mere sikker.

Det kan også være en fordel, selvom dine hække ikke er specielt høje, eller ligefrem lave. Hækkeklipning kan være slidsomt og hårdt arbejde, ikke mindst hvis du vedvarende skal bukke dig ned. Med en stanghækkeklipper kan du også skåne ryggen og skuldrene, når du klipper lave hække og buske.

Er du på udkig efter apparater og værktøjer, der letter arbejdet i haven? Eller leder du efter redskaber eller maskiner, der kan tilføre nye muligheder i dit gør-det-selv-arbejde? Produktoversigt.dk har information om det hele. Hvis du køber det i havecentret, byggemarkedet eller boligmagasinet – så kan du læse om det her.

Hvilken hækkeklipper skal jeg vælge?

Først skal du vurdere, om du skal bruge en hækkeklipper med stang, eller om det ikke er nødvendigt. De fleste haveejere vil, på den ene eller anden måde, kunne have glæde af den ekstra rækkevidde, som stangmonteringen giver. Men hvis du for eksempel kun har et kort stykke hæk, som skal klippes i en højde, du nemt kan nå – så er det slet ikke sikkert, der er behov for det.

Er du i tvivl, kan du prøve at gå i havecenteret eller byggemarkedet. Prøv at løft forskellige modeller, og se, hvad der passer dig bedst, og hvad der ligger bedst i hånden.

Hvad enten du så vælger en stanghækkeklipper eller en almindelig model, er der en ny afgørelse, der skal træffes. Du skal nemlig vælge, om den skal bruge batteri, ledning eller benzin. De tre typer har hver deres styrker og svagheder.

Vurder dit konkrete behov. Har du mange beskærings- eller figurklipningsopgaver? Eller klipper du kun få gange om året?

Hækkeklipper med benzinmotor

En hækkeklipper med en traditionel benzinmotor vil typisk være den stærkeste variant. Og på grund af den kraftige motor kan den klare selv meget hårde opgaver. Til gengæld vejer den mere og er dyrere i anskaffelse. Skal den repareres, kan det også være mere bekosteligt end med de andre modeller. Endelig er det også den mindst støjsvage model.

Hækkeklipper med batteri

Hækkeklippere med batteri bliver stadig mere populære. Batteriteknologien bliver generelt bedre på rigtig mange områder. Ligesom benzin-hækkeklipperen er den nem at transportere rundt i haven. Den vejer oven i købet mindre. Det er en stor fordel, især hvis der er tale om en stanghækkeklipper. Ulemperne er, at den er mindre kraftig, og ofte skal lades op.

Hækkeklipper med ledning

Med en hækkeklipper, der tilføres strøm gennem en ledning, slipper du for at tænke på opladning eller genpåfyldning. Modeller med ledning er de letteste på markedet, og de går for at være de nemmeste at håndtere og betjene. Hvis du bruger din stanghækkeklipper til at nå meget højt, er letheden en stor fordel.

Til gengæld er den kortere rækkevidde noget af en ulempe. Selv i mindre haver kan det være svært at nå rundt med en ledning efter sig. Dertil kommer risikoen for at klippe ledningen over. Med en stangmonteret hækkeklipper er risikoen mindre. Men det kan altid ske for selv den bedste.

Gode redskaber til alle haveopgaver

Ligesom græsslåningen er hækkeklipningen en af de tilbagevendende opgaver, som haveejere altid står over for. Hvad enten du stresser af med arbejdet i det grønne, eller det bare er noget, som skal overstås, så bør udstyret være i orden. Det samme gælder for alle de apparater, redskaber og maskiner, vi benytter i huset og haven. Og for den sags skyld til fritidsaktiviteterne. På produkoversigt.dk kan du læse om dem alle sammen. Kig videre og find information og gode råd.