Slowcooker

Der findes i dag rigtig mange smarte køkkenmaskiner, som er designet til at gøre det daglige arbejdet i køkkenet både nemmere og sjovere. Nogle af maskinerne giver også helt nye mulighedet i køkkenet, og her er de smarte slowcookers et godt eksempel.

Hvis du er på udkig efter andet udstyr til køkkenet eller dit hjem, kan du læse mere her og finde inspiration til dit næste indkøb.

Hvad er en slowcooker?

En slowcooker er en form for gryde, som dog alligevel adskiller så ret så væsentligt fra de traditionelle køkkengryder. En traditionel gryde får kun varme fra bunden af gryden, mens en slowcooker giver varme fra både bunden og fra grydens sider.

Dertil er temperaturen også nemmere at styre på en slowcooker. Når du skal tilberede eksempelvis kød til perfektion, så det bliver mørt og falder helt fra hinanden, handler det om at tilberede det ved en lavere temperatur over længere tid.

Netop dette kan en slowcooker klare, da temperaturen i slowcookeren nemt kan indstilles til det ønskede niveau – typisk et sted mellem 70-95 grader.

Formålet med en slowcooker er således at tilberede mad langsomt, da denne tilberedningsproces kommer med mange fordele. Det gælder især for meget sejt kød med sener og bindevæv, der efter en tur i slowcookeren vil blive helt mørt og lækkert.

Derfor minder tilberedningsprocessen i en slowcooker meget om den, der foregår i en sous vide. I en sous vide kan du vakuumpakke et stykke kød og sænke det ned i et vandbad, hvorefter en konstant temperatur tilbereder kødet til mørhed over flere timer. Denne samme langsomme tilberedning af kød kan en slowcooker klare, men forskellen er, at du med en slowcooker får mulighed for at gøre kødet til en del af en hel gryderet.

Hvad kan du lave med en slowcooker?

En slowcooker er det perfekte valg til forskellige former for simretter og gryderetter. Når du har en ret, der kun bliver bedre af at stå og simre over flere timer, er en slowcooker helt perfekt til opgaven.

Du kan lave alle tænkelige former for retter i en slowcooker, og det er således kun din fantasi som kok, der sætter grænser.

En slowcooker fungerer som nævnt langt henad vejen som en traditionel gryde, og du kan derfor tilberede alle de gryderetter, du plejer at lave i en gryde. Her har slowcookeren også den fordel, at den kan passe sig selv med en indbygget timer.