Dehydrator

Hvis du er på udkig efter en smart maskine til køkkenet, der vil give dig nye muligheder inden for både konservering og tilberedning af mad, er en dehydrator det helt rette valg. Dehydratoren er et forholdsvist nyt element i de danske køkkener, og den er blevet et populært valg for alle, der gerne vil præservere mad, så det kan holde så i lang tid.

Hvis du er på udkig efter andet udstyr til din bolig eller din fritid, kan du kigge med på vores hjemmeside her. Her finder du et væld af god inspiration til, hvordan du kan berige dit liv og få nye muligheder med smarte produkter.

Hvad er en dehydrator?

En dehydrator er en køkkenmaskine, der er designet til at udtørre de madvarer, du lægger ind i maskinen. Dehydratoren er udstyret med forskellige bakker, som du kan lægge svampe og lignende på, hvorefter bakkerne sættes ind i dehydratoren. Når dehydrator er fuld, kan du indstille den på mellem 35 og 70 grader, hvorefter en blæser og et varmelegeme sørger for at udtørre de varer, der ligger på bakkerne.

Med en dehydrator kan du således udtørre madvarer på en måde, som du ikke kan med andre maskiner i køkkenet. Dehydratoren er derfor en sikker investering for dig, der eksempelvis gerne vil udtørre de svampe, du har fundet i skoven, så de kan opbevares tørt og godt til brug de næste mange måneder.

Hvad kan en dehydrator bruges til?

En dehydrator kan bruges til stort set alle madvarer, som kan placeres på maskinens bakker. Den er som nævnt et oplagt valg til tørring af svampe, men den kan også bruges til alle andre varer, som du gerne vil tørre, så de kan gemmes og bruges gennem vinteren.

Det kan eksempelvis være de tomater, du gror ude i drivhuset, og det kan være alle andre former for grøntsager, som du gerne vil gemme til vinteren. Det kan også være frugt som æbler og pærer, der kan skæres i skiver og herefter udtørres, så du har en lækker snack til morgenmaden eller lignende, indtil det bliver æblesæson igen næste gang.

En dehydrator kan også bruges til at udtørre chillifrugter og andre krydderier som eksempelvis rosmarin fra haven, hvorefter du kan knuse de udtørrede madvarer og bruge dem dom krydderier i din madlavning.

En dehydrator kan sågar bruges til kød, hvis du har noget til overs, som du gerne vil gemme til et senere tidspunkt.