Kokkeknive

Når køkkenet skal indrettes med diverse udstyr, er køkkenknivene ikke til at komme udenom. Knive bruges til fremstilling af alle typer af madretter, hvor grøntsager, kød og meget andet hurtigt og nemt kan skæres ud i passende størrelser med en god kniv.

Derfor er en kniv kokkens bedste ven, og gode knive er således også helt uundværlige for dig, der ofte laver mad selv. Der findes mange forskellige typer af knive til brug inden for madlavning, men hvis du kun skal vælge én kniv, skal det være en kokkekniv. Kokkekniven er den mest anvendte knivtype i danske køkkener, og den er derfor et sikkert valg for både den erfarne og uerfarne kok.

Er du i stedet på udkig efter andet udstyr til dit køkken eller din bolig? Så kig med her og find mere inspiration til, hvordan du kan berige dit liv med gode produkter.

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv en basal kniv med en god størrelse, der gør den brugbar til stort set alle formål i køkkenet. Kokkekniven har et godt greb og en god balance i hånden, og den kan derfor både bruges til hurtigt hakkearbejde og det mere grove skærearbejde. Med en kokkekniv får du nemlig et stort knivsblad, som er rigtig skarpt, så du kan komme til at skære gennem både store stykker kød og hårde grøntsager uden problemer.

Kokkeknive kommer i forskellige størrelser, og du kan derfor altid vælge en model, der passer til dine behov. Du kan også købe flere kokkeknive, så du har lidt at vælge imellem, og så du altid kan bruge den kniv, der passer til opgaven på bordet foran dig.

Kokkeknive kommer også i mange forskellige kvaliteter, og der er derfor stor forskel fra kniv til kniv. Der er forskel på stålets kvalitet, og du kan derfor med fordel vælge at bruge lidt ekstra på at få en god kniv, hvis du ofte laver mad, og hvis du ofte skal bruge en god kniv til krævende opgaver som eksempelvis udskæring af stege eller andre store stykker kød.

Kokkeknive med luftskær

Når du går på udkig efter en kokkekniv, vil du også opdage, at nogle knive kommer med små fordybninger på siden af knivsblandet. Disse kaldes for aveoler eller luftskær, og de har en specifik funktion. Når du skærer igennem en agurk eller et stykke kød, sørger luftskærene nemlig for, at madvaren ikke sætter sig fast på kniven og giver udfordringer for dit skærearbejde.