Pigecykel

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Har du en datter der elsker at cykle? Det har du sikkert. Og hvis du ikke har det, så har du sikkert en pige, som gerne vil have sin første ”rigtige” cykel. En pigecykel er nemlig en rigtig god idé til din datter, når hun er vokset fra den trehjulede cykel og gerne vil have en ”voksencykel”. En voksencykel er dog nok for stor til dit barn, så det anbefales, at du og din datter nøje finder frem til den rette størrelse/højde.

Her på siden har vi dog fokus på pigecykler til børn i alle aldre, og du kan dermed også sagtens finde en pigecykel til din teenagedatter. Det der er fælles for alle pigecykler er blot, at de er mellemstadiet, inden pigen får sin første voksencykel.

Pas godt på din datter og vælg den rigtige størrelse pigecykel

Når du vælger din datters første eller nye pigecykel, er noget af det vigtigste at tage stilling til netop størrelsen på cyklen. Cykler til børn fås i forskellige størrelser, og stelhøjden samt hjulstørrelsen er afgørende for, om din datter kommer til at få en cykel, der passer til hende. Når det gælder alder på barnet og størrelsen på cyklen, hænger de ofte sammen, men der er sikkert undtagelser. Generelt kan man dog sige, at en cykel til en pige på 5-7 år formentlig skal have en cykel i størrelse 18 tommer. De 18 tommer passer nemlig til børn med en skridtlængde på ca. 52 cm.

Hvis dit barns skridtlængde er større eller mindre, må du og din datter vælge en pigecykel i en mere optimal størrelse. Da størrelser på både børn og cykelbrands kan variere fra ”normalen”, er det derfor altid en god idé at måle efter, sådan at du sikrer dig, at dit barn får den bedste pigecykel.

Selvom din datter risikerer relativt hurtigt at vokse fra sin børnecykel, så bør du ikke købe en cykel, der er for stor/høj. Din datter bør kunne stå med en flad fod på hver side af stellet, mens hun sidder på cyklen. Dette gælder for piger under 10 år. Hvis din datter er mere end 10 år, kan I sagtens vælge en pigecykel, hvor hun kan nøjes med at kunne nå med flad fod på den ene side af stellet, mens hun sidder på cyklen.

Disse retningslinjer er generelle råd, som det er ret fornuftigt at følge, da dit barn måske ikke helt har balancen under kontrol endnu. Så hvis din datter får brug for at stoppe op og sætte fødderne ned, hvis hun holder en pause eller gerne vil af cyklen, er det derfor vigtigt at hendes cykel ikke er for høj, da hun dermed vil risikere at falde, når hun skal sætte fødderne ned på jorden.

Pas på dit barns hoved og køb eventuelt tilbehør til din datters nye pigecykel

Uanset om dit barn kører på sin nye pigecykel derhjemme i haven eller på vejen eller cykelstien, så er det en rigtig god idé, at hun bruger cykelhjelm. Hovedet er nemlig meget udsat, når man kører på en cykel, og både børn og voksne kan risikere at vælte på cyklen. Selvom det (endnu) ikke er lovpligtigt for hverken børn eller voksne at køre med cykelhjelm i trafikken, så er det stadig en rigtig god idé.

Hvis dit barn er meget uøvet med at køre på cykel, kan det derudover være en god idé at investere i tilbehør til din datters nye pigecykel. Det kan f.eks. være en skubbestang, som du kan montere på cyklen eller et sikkerhedsflag, som vil rage højere op og dermed gøre dit barn nemmere at spotte i trafikken. Selv voksne cyklister kan blive overset af bilister, når de svinger til højre, så ved at investere lidt ekstra penge i f.eks. et flag til din datters pigecykel, kan du forhåbentlig forhindre, at hun bliver overset, blot fordi hun og cyklen er så lav, så bilisten simpelthen ikke kan se hende i spejlene, eller når han eller hun kigger sig over skulderen.

Når du og din datter har fundet den pigecykel, I gerne vil købe, så handler det blot om at bestille den og begynde at cykle. Husk også cykellygter og evt. reflekser.

Se flere produkter inden for sport og fritid her på siden.