Mustang cykel

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Mustang er et firma, som har lavet cykler i mere end 70 år. Derfor har de stor forstand på at lave cykler, som er gode og holdbare, og som matcher alle lige fra hobbycyklisten til sportsfolk. Deres produkter spænder nemlig bredt fra voksencykler til børnecykler.

Voksencyklerne findes både som citybikes, mountainbikes og landevejscykler (også kaldet racercykler). Børnecyklerne er overordnet set hverken beregnet til landevej, by eller terrænkørsel. Børn har dog også sjældent brug for andre former for cykler end blot en ganske almindeligt udformet cykel i børnestørrelse.

Ligesom for de fleste andre cykelmærker, så er en Mustang cykel også kendetegnet ved at være forskellig, alt efter om den er til herrer eller damer. Herrecyklerne har en høj øverste stang, som cykelrytteren skal svinge benet over, hvorimod damecyklerne har en lavere tværgående, øverste stang. Og en kvindelig cykelrytter kan derfor nemmere træde ”hen over” sin cykel og har nemmere ved at komme op på den. Det er specielt praktisk, hvis den kvindelige cykelrytter har en nederdel på og dermed ikke har fri bevægelighed.

Du har mange valgmuligheder, når det gælder valg af Mustang cykel

Udover de forskellige typer af cykel, nemlig mountainbike, citybike og landevejscykel, findes der også andre typer af Mustang cykler. Du kan nemlig også købe en Mustang cykel, som er delvist drevet af el. At vælge en Mustang elcykel er f.eks. perfekt, hvis du bare gerne vil bruge din nye Mustang cykel som transportmiddel til og fra arbejde eller skole og ikke ønsker at være meget svedig, når du når frem.

Uanset om du vælger at bruge din nye Mustang cykel som transportmiddel, fritidsinteresse eller som del af din sportsgren, så er der forskellige ting, du bør overveje, inden du køber den første og bedste Mustang cykel, du tilfældigvis finder.

Du bør bl.a. overveje, om du gerne vil have en cykel, som udelukkende er drevet af dig selv, eller om du gerne vil have en elcykel. Derudover bør du også tænke over, hvad du primært skal bruge cyklen til. Er det blot et transportmiddel, eller er det f.eks. også et ønske, at du kan køre en kort tur og f.eks. tage på en picnic i skoven eller på stranden, eller vil du primært bruge cyklen til at motionere med?

At have en flot og god cykel er essentielt, især hvis du bruger den meget. Derfor bør du nøje tænke over, hvad du skal bruge den til. Det kan f.eks. være en idé at have to cykler: en til almindelig transport og korte cykelture og så supplere med en mountainbike eller en landevejscykel, hvis du gerne vil have en egnet Mustang cykel.

Vælg den rigtige størrelse på din nye Mustang cykel

Noget andet du bør overveje er størrelsen på cyklen. Ligesom mange andre cykler, fås Mustang cykler også med forskellig højde. De fleste (om end alle) Mustang cykler kan justeres lidt i højden ved sadlen, men som udgangspunkt er det vigtigste at vælge den rigtige størrelse stel og hjul. Det er nemlig dem, som primært afgør højden. Vær opmærksom på, at du nok ikke kun bruger én cykelstørrelse, da det kan afhænge af typen af cyklen.

Et eksempel kan være, at du måler 172 cm i højden og har en skridtlængde på 80 cm. Du kan få tre forskellige størrelser cykel alt afhængig af cykeltype. En citybike (hverdagscykel) er formentlig bedst, hvis dens hjul er på 52 cm (20,5 tommer). En racercykel til samme størrelse person ville skulle være næsten det samme (53 cm/21 tommer), og en mountainbike vil som udgangspunkt skulle være lavere, da disse cykler ofte er udformet anderledes. Her vil en god størrelse være 45 cm (17,5 tommer).

Ovenstående er med udgangspunkt i en voksen. For børn gælder det, at barnet (under 10 år) bør kunne sidde på sadlen og nå jorden med flade fødder. Børn over 10 år behøver formentlig kun at kunne stå med flad flod på den ene side. For at give dit barn den største sikkerhed, bør du sikre dig, at cyklen ikke er for stor til barnet, da penge sparet ved at købe en Mustang cykel, som barnet skal vokse for at kunne passe, kan være dyrt købt. Uanset størrelsen på din nye Mustang cykel, bør du sørge for, at sikkerheden er i orden.