Dampmoppe

Annonce

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Når rengøringen skal klares, er det lettest med det rette udstyr. Hvad der er det rette udstyr for dig kommer blandt andet an på dit behov, din fysiske formåen (om du har kræfter til at lægge knofedt i arbejdet), og om du selv skal gøre rent, eller om du har nogen, der kan gøre det for dig. Det kan f.eks. være, at du får rengøringshjælp, og at rengøringspersonalet har deres eget udstyr. Det vil dog være en fordel for dem, hvis du har effektivt og betjeningsvenligt udstyr, som både du selv og eventuelt rengøringspersonale vil kunne bruge hjemme hos dig.

Det kan især være en fordel med udstyr, som gør rengøringen så nem og smertefri som muligt, og så er det også et ekstra plus, hvis det ovenikøbet er effektivt. Selvom man kommer langt med knofedt, er der fordele i at købe eller eje rengøringsudstyr, som gør arbejdet lettere. Det kan f.eks. være, at man gerne vil supplere støvsugningen med en grundig omgang med gulvmoppen. En traditionel gulvmoppe er billig at købe og bruge, men den er til gengæld beregnet på rengøringsmidler og knofedt.

En dampmoppe er en gulvmoppe, som rengør overflader ved hjælp af varm damp og uden rengøringsmidler. Det er både godt for miljøet og indeklimaet, og det sparer på dine kræfter. Det er dyrere at anskaffe sig en dampmoppe end en almindelig moppe, men til gengæld får du et husholdningsapparat, som du kan have glæde af i mange år.

Hvis du har hund og/eller børn, er det specielt oplagt at have nogle gode rengøringsmaskiner, som kan hjælpe dig i din travle hverdag. Hunde og børn er kendt for at grise, og her er det særligt ønskeligt, at man f.eks. kan rense sofapuderne og genstridigt skidt fra gulvene.

Da rengøringen foregår via varm damp, er rengøring med en dampmoppe meget skånsomt for allergikere. De fleste gulvmopper er effektive til at absorbere og holde på skidtet, sådan at du undgår at hvirvle skidt og støv op i luften, og du undgår også, at du blot skubber rundt med skidtet og bagefter skal tørre det op.

Dampmapper fås i forskellige typer og brands, og der er forskel på, hvilke gulve de er egnede til. Her må du sørge for at orientere dig om det enkelte produkt, inden du køber, lejer eller låner en dampmoppe. I denne tekst kan du læse nærmere om dampmopper, så du bedre kan træffe den rigtige beslutning.

Hvilke typer af dampmoppe findes der?

Det er rart at vide noget mere om, hvilke typer af dampmoppe der findes, inden man investerer i en. Nogle modeller har flere funktioner og fungerer f.eks. både som moppe og støvsuger.

Overordnet set kan dampmopper inddeles i disse typer:

  • Simple, små håndholdte dampmopper
  • Store, avancerede dampmopper
  • Multifunktionsdampmopper

De små håndholdte dampmopper kører typisk på batteri, hvorimod de store modeller ofte er med ledning. Atter er andre modeller både med batteri og ledning, sådan at du f.eks. kan bruge den i lang tid med ledning og så køre på batteri, når du er et sted, hvor ledningen ikke kan nå, eller der ikke er nogen stikkontakter.

Nogle af dampmopperne omtales også som damprensere, da de kan bruges til andet end blot gulve. Til nogle modeller kan du f.eks. bruge et tekstilmundstykke, så du kan rengøre sofaer og stole og andre møbler med tekstoverflade. Nogle modeller kan dermed også fungere som et strygejern, da specielt håndholdte dampmopper er praktiske at bruge, selvom man holder den. Så kan man lige så vel holde en dampmoppe, som man kan holde et strygejern.

Præcis hvilken model, der egner sig til dit hjem, er helt op til dig, dine præferencer, dit behov og din pengepung. Jo større modellen er, jo flere ting kan den typisk, og den er ofte også mere effektiv end f.eks. de små håndholdte modeller. Hvis du bor i et stort hus eller en stor lejlighed, kan der være god økonomi i at anskaffe sig en stor model, som har plads til masser af vand i sin beholder, da du dermed sparer tid. Jo mindre tanken er, jo oftere skal du fylde nyt vand i, og for de fleste er tid jo lig med penge, og den tid, der er sparet, er godt givet ud.

Hvilke gulve kan man bruge en dampmoppe på?

Hvilke gulve en dampmoppe kan bruges på kommer an på den enkelte model. Nogle modeller er kun egnet til gulve med hårde overflader, hvorimod andre er mere alsidige og også kan bruges på eksempelvis tæpper.

Det meste oplagte er at bruge dampmopper på hårde gulve, men da det varierer fra model til model, hvad de er egnet til, er det vigtigt at kigge informationerne for det enkelte produkt, så man ikke bruger en masse penge på noget, man ikke har brug for, eller måske køber en model, som ikke helt kan det, man gerne vil have.

Fordele og ulemper ved en dampmoppe

Vi har været lidt inde på fordele og ulemper vedrørende dampmopper tidligere, men her er en oversigt, der sammenligner fordele og ulemper ved dampmopper såvel som traditionelle mopper.

Fordele:

  • En dampmoppe kan ofte flere ting og er dermed mere alsidig end en almindelig gulvmoppe.
  • At bruge en dampmoppe til rengøringen, enten som den primære form for rengøring eller som supplement, er godt for både miljøet, for allergikere og for indeklimaet generelt.
  • Det er nemt og kræver ikke noget knofedt eller rengøringsmidler.

Ulemper:

  • Dampmoppen er afhængig af strøm fra enten ledning/stikkontakt eller batteri.
  • Dampmoppen er afhængig af vand og skal jævnligt fyldes op.
  • En dampmoppe fylder formentlig mere end en almindelig, gammeldags gulvmoppe.

Pris på dampmoppe

Priserne på dampmopper spænder fra nogle få hundrede til flere tusind kroner. Oftest hænger højere pris sammen med højere kvalitet. Det er dog ikke hundred procent sikkert, at en dyr dampmoppe er det bedste valg for dig. Derfor bør du undersøge, hvilke modeller der kan dét, som du gerne vil have, at de skal kunne, og så vælge ud fra dit behov og så måske i mindre grad tænke i, om det er en dyr eller billig model.

Find flere gode rengøringsredskaber her hos Produktoversigt.dk.