Orangeri

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

Hvis du elsker planter, og hvis du ikke kan få nok af at se ting gro, har du måske engang imellem været træt af, at det kolde danske klima sætter en masse begrænsninger for, hvad du kan plante i din have.

Men sådan behøver det faktisk ikke at være, for med et orangeri får du et væld af nye muligheder for at gro eksotiske planter, der ellers aldrig ville have en chance i vores kolde og blæsende land.

Med andre redskaber og andet tilbehør til haven kan du også få et væld af andre muligheder, når det kommer til at gro både træer, busker, grøntsager og så videre. Du kan læse mere her og finde inspiration til andre indkøb, der vil gøre livet som haveejer både nemmere og sjovere.

Hvad er et orangeri?

Et orangeri minder om et drivhus, da begge konstruktioner er dækket med glas for at tillade solen adgang, så planterne kan få gavn af både lyset og den ekstra varme. Et orangeri og et drivhus adskiller sig dog på ét bestemt punkt.

Et drivhus er en fristående bygning uden varme og uden isolering, og det er netop her, at et orangeri kan lidt mere end et drivhus. For selvom et orangeri typisk også er en fritstående bygning, så er orangeriet bygget, så det kan opvarmes om vinteren.

Derfor er et orangeri typisk bygget på et godt fundament med isolering, så konstruktionen får nemmere ved at holde varmen inde, når det bliver koldt udenfor.

Hvad kan du bruge et orangeri til?

Et orangeri kan bruges til de samme ting som et drivhus, men et orangeri giver dig også nogle helt nye muligheder. Når du kan få varme på om vinteren, får du nemlig mulighed for at overvintre eksotiske planter, der ikke er etårige.

Det er eksempelvis vigtigt, hvis du vil gro træer fra sydligere himmelstrøg som eksempelvis citrontræer og andre planter, der ikke kan tåle frost.

Med et orangeri kan du således udvide din plantebestand betragteligt, for du får mulighed for at gro stort set alle planter fra hele verden.

På samme tid kan et orangeri bruges som en hyggelig udestue, hvor du kan placere et lille bord og nogle stole mellem alle dine eksotiske planter. Her kan du hygge med familien i de kolde måneder, når det er for koldt til at sidde udenfor, men hvor du stadig gerne vil nyde godt af udelivet og himlens lys.