Kompostkværn

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Hvis du ynder at lave din egen kompost til haven, så du kan gro flotte blomster og lækre grøntsager til en god pris, er en kompostkværn et godt valg for dig.

Med en kompostkværn bliver det nemmere end nogensinde før at lave sin egne kompost og få den klar hurtigt, så du ikke skal vente flere år på, at de forskellige dele er nedbrudt og klar til at komme ud i haven som kompost.

En kompostkværn er et brugbart stykke tilbehør til haven, som kan gøre dit liv nemmere. Det samme kan andre maskiner og andet udstyr til haven. Det kan du læse mere om her, hvis du er på udkig efter inspiration til andre praktiske indkøb til haven.

Hvordan fungerer en kompostkværn?

En kompostkværn er kort sagt en maskine, som kværner de ting, du putter ned i den. Det kan eksempelvis være haveaffald fra hækklipning eller lignende, hvor kompostkværnen sørger for at hakke grenene i mindre stykker, så de fylder mindre i din kompostbunke, og så de hurtigere nedbrydes.

Helt konkret skal du bare smide dit haveaffald i en tragt i kompostkværnen, så dine hænder altid vil være på sikker afstand af de snitteknive, som kværner dit haveaffald. Når dit haveaffald er kværnet, falder det ned i en lille kasse, så du nemt kan transportere det rundt.

Bliv mere bæredygtig med en kompostkværn

Med en kompostkværn kan du blive en mere bæredygtig haveejer. Med en kompostkværn kan du nemlig nemt genbruge dit eget haveaffald, så du slipper for at køre en tur på lodsepladsen, og så du slipper for at køre ind og hente nyt kompost til din have.

Med en kompostkværn kan du med andre ord skabe et lukket system i din have, hvor næringsstoffer fra dit haveaffald aldrig behøver at forlade din have, og hvor du kan begrænse eller helt eliminere brugen af kompost udefra.

Det er bæredygtigt havebrug, og det er en billig måde både at komme af med haveaffald på og få nyt og lækkert kompost, der kan bruges overalt i haven.

Lav flis med en kompostkværn

Du behøver ikke kun bruge din kompostkværn til at lave kompost med. Du kan også bruge kværnen som en flismaskine.

Flis er et brugbart materiale i alle haver, hvor det bl.a. kan bruges om bunddække i bede eller som belægning på gangstier i haven. Her holder flisen ukrudt nede, mens det skaber en flot og naturligt look til din have.