Induktionskogeplade

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Der findes meget moderne køkkenudstyr, som er med til at gøre arbejdet i køkkenet både nemmere og sjovere. Noget udstyr er mere nødvendigt end andet, og en af de ting, du ikke kan komme udenom, er en kogeplade.

Det er svært at tilberede et lækkert måltid til venner og familie uden en kogeplade, og derfor er en kogeplade naturligvis en del af alle danske køkkener. Her bliver det mere og mere populært at vælge en induktionskogeplade, da der kommer mange fordele med at vælge denne type af kogeplader fremfor eksempelvis en glaskeramisk kogeplade eller et gasblus.

Hvis du er på udkig efter en ny kogeplade og andet udstyr til dit køkken, kan du læse med her og finde mere inspiration.

Hvad er en induktionskogeplade?

En induktionskogeplade er kort sagt en kogeplade, der virker ved hjælp af induktion. Det betyder, at dine gryder vil blive varmet op via den elektriske modstand, som skabes via et magnetfelt. Derfor vil det kun være din gryde, der bliver varmet op, og ikke din kogeplade.

Det lyder måske en smule kompliceret, men du behøver heldigvis ikke forholde dig til selve teknikken bag, for det er langt sjovere at gå på opdagelse i de fordele, som kommer med at vælge en induktionskogeplade.

Hvad er fordelene ved en induktionskogeplade?

Den helt store fordel ved at vælge en induktionskogeplade fremfor en glaskeramisk kogeplade er, at en induktionskogeplade lynhurtigt bliver varm, mens den næsten lige så hurtigt bliver kold igen.

Det er en stor forskel fra de traditionelle keramiske kogeplader, der skal bruge lang tid på at blive varm, og som er lang tid om at skifte temperatur, når du drejer på termostaten. Her reagere en induktionskogeplade til gengæld på et øjeblik, så du får nemt ved at holde styr på, hvad der foregår i dine gryder.

Dertil er en fordel ved en induktionskogeplade, at den ikke kan blive varm, hvis der ikke står en gryde på kogepladen. Din induktionskogeplade fungerer med den magnet, som er i eksempelvis din induktionsgryde, og derfor er der aldrig en chance for, at du kommer til at brænde dine fingrer, mens der heller aldrig vil være en risiko for, at nysgerrige børn kommer til at tænde for varmen, uden du opdager det.

En induktionskogeplade bruger også mindre strøm end en glaskeramisk kogeplade, og det kan derfor være en god investering at vælge en induktionskogeplade, hvis du laver meget mad i det daglige.