Hængesofa

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

For mange er havemøbler begrænset til stole og borde, bænke og måske en solseng eller en liggestol. Men der er et af hjemmets møbler, som vi sjældent tager med i vores udendørsliv om sommeren. Sofaen.

Man kan lægge hynder og puder på en havebænk, og så har man måske noget, der minder om en sofa. Men alligevel ikke helt. Der mangler lige dét ekstra, der gør det helt specielt og sommerligt. Noget, som vi kan forbinde med de helt unikke sommerminder.

Her kommer hængesofaen ind i billedet. Det er en møbeltype, som egner sig lige godt til dasen og afslapning – og det hyggelige samvær med familie og venner. Mens duften fra grillbøfferne breder sig, er det det helt oplagte sted at sidde med sine kolde drikkevarer.

Leder du efter inspiration til indretningen i huset og haven? Der er rigtig mange møbler og produkter, vi ikke lige tænker over som det første. Hængesofaen er et godt eksempel. Eller hvad med en isterningemaskine? Og der er meget mere endnu: Husholdningsprodukter, sportstøj, værktøj og maskiner til værkstedet og haven. Produktoversigt.dk er siden, hvor du kan stille nysgerrigheden og supplere med nyttige og praktiske råd.

Hvad kendetegner hængesofaer?

Konstruktionen er såre simpel. Det er en sofa, der er ophængt i et stativ et lille stykke over jorden. De findes i mange forskellige længder og udformninger. Mange, men ikke alle, er overdækkede med en markise eller lignende. Af praktiske hensyn kan hynderne og puderne typisk tages helt af, så der kun er stativet og sofastellet tilbage. Stellet minder typisk om en bænk med sæde, ryg- og armlæn.

Til trods for det, er variationen utroligt stor, og de findes i alle de forskellige materialer, som møbler og havemøbler også findes i. Nogle modeller minder meget om klassiske stuesofaer mens andre har fastholdt looket fra den typiske havebænk. Ved nogle typer er der gjort rigtig meget ud af markisen – og ved andre er den mere diskret.

Hvis du har begrænset plads i haven eller på terrassen, er det måske heller ikke det første møbel, du tænker på at anskaffe. Man kan godt sige, at hængesofaen ikke er det mest praktiske møbel. Der er muligvis en nogen, som fravælger den, fordi den er lidt sværere at flytte rundt på end havestolene. Og måske kræver den lidt mere rengøring end den traditionelle flade bænk.

Hvilke fordele får du?

Men en del af charmen er netop, at den er noget særligt. Et møbel, der tilføjer ekstra muligheder i haven eller på terrassen.

Hvis du bliver inviteret til havefest hos nogen, du ikke har besøgt før – så er det en sjov og hyggelig overraskelse at opdage, at de har en sofa, man kan gynge i. Hængesofaen bliver hurtigt havefestens midtpunkt. I hvert fald, når I ikke er samlet om maden eller petanque-spillet.

Som havemøbel bidrager den på en helt speciel og hyggelig måde til sommerstemningen. Den kan nemt indgå i – og supplere det øvrige møblement. Men der bliver rift om pladserne!

Hvis du er velsignet med en have med en ekstra flot udsigt, er det til gengæld nærliggende at lade sofaen indtage hæderspladsen.

Hvad kan jeg tilføje med – og til en hængesofa?

Selvom du ikke holder store selskaber i haven, kan du sagtens have mægtig glæde og gavn af en hængesofa. Ligesom stuesofaen tilføjer den nemlig et element af, ja, varme, som havemøbler ellers godt kan mangle.

Hvis du vil sidde ude en smuk efterårsdag med en kop te og betragte de falmende blade – så er den det bedst tænkelige møbel til netop det. Du kan vælge netop de hynder og puder, der giver den bedste stemning. På de kølige dage kan du supplere med tæpper og puder inde fra stuen, så I kan holde varmen – og sidde godt og hyggeligt.

Hvordan indretter du dig? Få indsigt og gode ideer

Med produktoversigt.dk ved hånden kan du lade nysgerrigheden råde. Siden er velegnet til både kritiske forbrugere og gør-det-selv-folk, som vil have et godt overblik over alt det, der sælges i boligmagasiner, havecentre og byggemarkeder i hele landet. Fritidsinteresserne og sporten har vi også dækket ind, så det er bare med at læse videre.