Daybed

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Vi varierer vores indretning meget mindre, end vi skulle tro. Vores forhold til møblement og ruminddeling har faktisk ikke ændret sig ret meget i løbet af det sidste par generationer. Det største nybrud er, at vi for alvor er begyndt at betragte køkkenet som et socialt rum, der skal tænkes sammen med stuen for at danne en harmonisk ramme om familiens fællesliv.

Grundlæggende set bruges vores rum som de altid har været brugt. Større eller mindre spiseborde med stole omkring i stuen eller køkkenet. Skriveborde i kontorværelset – hvis vi har plads til sådan et. Senge i soveværelser. Sofaer og lænestole i stuen. Og så videre.

En daybed er et af de møbler, der belønner dig for at tænke ud af boksen. Og åbner for muligheden. Anvendt rigtigt tilføjer den overskud, stil og elegance. Men der er også fornuftige – og praktisk fordele ved en såkaldt dagseng.

Kan du lide at kombinere fornuft og drømme, når du indretter? Så er du på det rette sted. Produktoversigt.dk’s hastigt voksende samling af artikler dækker alt fra sofaer til gardiner – og fra havemøbler til boremaskiner. I haven, i huset og i fritiden, overalt er der nyttige produkter, som vi omgiver os med, og som vi bruger til at gøre fritiden og hverdagen nemmere og mere behagelig.

Hvad er en daybed?

Det giver måske sig selv, at det er en seng, man bruger om dagen. Men det er en lidt snæver definition, som ikke helt yder det alsidige møbel retfærdighed. Den normale seng eller sofa bliver jo heller ikke til en dagseng, fordi vi tager en middagslur i den.

Det engelske ord har været brugt i Danmark siden 1990’erne. Og helt overordnet set bruger vi det til at beskrive en relativt ny møbeltype, som har træk fra både sofaen, sengen og den karakteristiske chaiselong.

En daybed har sengens liggekomfort, sofaens sidde-muligheder og chaiselongens elegance. Og modsat soveværelsessengen er den designet til at kunne stå sammen med stuemøblerne, og passe ind i flere forskellige rum.

Den bedste beskrivelse er i virkeligheden, at det er et sengemøbel, som er beregnet til at indgå harmonisk i indretningen i rum, som vi normalt opholder os i om dagen.

Udover at tilføje en god liggeplads til hjemmet, bidrager den til, at vi kan udfolde os i rummene på nye måder. Et møbel, der åbner nye perspektiver i indretningen.

Hvor kan jeg bruge en daybed?

Alsidighed er nøgleordet for det fleksible møbel. Anvendelsesmulighederne afhænger selvfølgelig af dine behov – og af rummene i din bolig.

I stuen kan den være et stilfuldt supplement til sofaen eller lænestolene – eller den kan helt erstatte det traditionelle sidde- og liggemøbel. Har du kvadratmeter nok, kan den tilføje et ekstra præg af komfort og hygge i den anden ende af stuen, så alle de bløde møbler ikke er klumpet sammen omkring sofabordet foran fjernsynet.

En daybed kan også være den helt rigtige sengeløsning til gæsteværelset. Der er også mange, der har et kombineret kontor- og gæsteværelse. Skrivebord og reoler på gæsteværelset – eller gæsteseng på kontoret. Uanset hvad, så vil der være behov for et pænt sengemøbel, der samtidig kan fungere som en sofa.

Er du en af dem, der nyder sollyset og varmen i en udestue, kan dagsengen helt klart også være noget for dig. Som den ekstra sengemulighed i sommerhuset er den også helt oplagt. Det vil helt sikkert være det lækreste sted at ligge og få sin middagslur. Eller, det kan være stedet, hvor du slapper af med en god bog eller en podcast.

Selv hvis du bor på kollegieværelse eller i en mindre lejlighed, er der ingen grund til at udelukke en daybed. Den kan spare plads og tjene både som sofa og seng – akkurat ligesom en sovesofa. Nyttig funktion og stil i et.

Tænk på nye muligheder, også i de vante omgivelser

Vi finder hurtigt ud af, hvordan vi vil have det, der hvor vi bor. Men derfor kan det jo sagtens blive bedre. Eller anderledes. Trænger stuen, soveværelset eller gangen til en opfriskning? Eller er der er et møbel, som skal skiftes ud med et bedre? Med produktoversigt.dk kan du brede viften af muligheder ud. Her er der både rig inspiration og gode råd lige ved hånden.