Brændeovnsgitter

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Den bløde varme, der langsomt bølger ud i rummet. Lyden af brændeknudernes knitren. Der er intet, der spreder lune og hygge som en brændeovn.

Der er mange, som føler sig nødsagede til at fravælge brændeovnen af sikkerhedshensyn. Man kan forestille sig, at mange boligejerdrømme om pejse eller brændeovne er gået til i bekymringer om sikkerheden.

Der er altid god grund til at være varsom, når man har med levende ild at gøre. Men allerede på produktsiden er der meget, du kan gøre for at mindske både risici og bekymringer. Du kan sagtens have en brændeovn, selv med livlige småbørn og kæledyr i huset.

Svaret er et brændeovnsgitter. Et moderne gitter til brændeovnen forener sikkerhed med diskret og stilfuld indretning. De moderne sikkerhedsgitre fås i modeller, der matcher brændeovnens udtryk, og passer ind i stuen uden at virke klodsede eller ”opstillede”. De skærmer heller ikke for synet af de stille og stemningsfulde flammer.

Læs mere om gitre og afskærmninger herunder. Det kan også være, du ikke var klar over, at gitre til brændeovnen findes i så mange forskellige udgaver og størrelser? I så fald kan du lade dig inspirere og udvide læsningen på produktoversigt.dk. Her er produkter til både huset, haven, fritidsinteresserne og gør-det-selv-arbejdet. Måske er der andre indretningsmuligheder eller redskaber, du ikke havde tænkt på at inddrage i hjemmet.

Hvad kan produktet?

Når man tænker på gitre til pejse og brændeovne, er det som regel et lille gitter eller gnistfang, der kun dækker pejsens åbning, man ser for sig. Det kan beskytte mod kontakt med den åbne ild – men det kan ikke sikre børn og kæledyr mod at brænde sig på de varme overflader. Og navnlig hvad brændeovne angår, er dét vigtigt.

Brændeovnsgitre er diskrete og fleksible afskærmninger, der omringer brændeovnen med så tilpas lang afstand, at ingen uforvarende kan komme til at ramme eller røre ovnen. Selv børnearme med nysgerrige fingre kan ikke komme i kontakt med nogen af ovnens overflader.

Alle sikkerhedsgitre har den samme grundlæggende funktion. Men der er alligevel betragtelig variation i udbuddet på markedet.

De fleste har tre eller flere led, og kan opstilles i bløde – eller skarpere vinkler, alt efter hvad der passer bedst i rummet. Nogle gitre er designede til at stå frit – og stabiliseres ved egen vægt. Ikke ulig en spansk væg. Andre kan fastgøres i væggen omkring brændeovnen, som en ekstra sikkerhed. De fleste er nemme at håndtere, og kan klappes sammen eller foldes ud, alt efter behov.

Hvilke typer af gitre findes der?

Fordi der er vigtige sikkerhedshensyn at tage, når man har brændeovn eller pejs, sælges mange afskærmningsgitre som brændeovnsgitre. Og mange modeller er designede til netop det formål. I materiale, farve og finish matcher de præcis de fleste brændeovne, som sælges i dag. Det ser ud som om gitteret og brændeovnen var købt i det samme sæt.

Men faktisk er der gitre til enhver smag. Matte, blanke, sorte eller hvide. Metal eller træ. Til det gamle stråtækte sommerhus – eller det moderne, minimalistiske nybyggeri. Udvalget i former og finish er stort nok til, at æstetikken aldrig behøver stå i vejen for sikkerheden.

Enhver, der har hund eller mindre børn, vil hurtigt kunne se, at sådan et gitter kan bruges mange steder i hjemmet. Brændeovnsgitre er fleksible og flytbare, og de kan bruges som en ekstra sikkerhed, overalt, hvor der er behov.

På trappeafsatser, så små børn ikke falder ned. Foran en montre med skrøbelige genstande, der ganske enkelt ikke må gå tabt. Eller måske bare som afskærmning til et rum, hvor hunden helst ikke må komme. Uanset om du køber det som et brændeovnsgitter eller ej, kan den diskrete afskærmning gøre nytte overalt i huset.

Vælg det rigtige produkt til dig

En brændeovn er en investering. Den er en vigtig del af indretningen, og den er med til at skabe den hyggelige stemning i hjemmet. Men den er også en del af vores varmeforsyning. Der er mange gode produkter, som krydser grænsen mellem shopping og investering. Dem kan du læse meget mere om her på siden. Produktoversigt.dk er stedet for dig, der vil vide mere om de ting, vi omgiver os med, og som er med til at gøre vores hjem til det, det er.