Autostol

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

I en travl hverdag er det vigtigt at kunne få børnene med rundt til diverse aktiviteter. Der skal handles ind og så videre, og her findes der naturligvis ikke noget nemmere og hurtigere end din egen bil. Men når de helt små skal med i bilen, er det vigtigt, at der er styr på sikkerheden.

De små størrelser kan selvfølgelig ikke sidde på et normalt bilsæde, hvor sikkerhedsselen ikke vil passe og derved ikke beskytte barnet i tilfælde af en ulykke. Det er desuden ulovligt at lade et lille barn sidde på sædet, og derfor har du naturligvis brug for en god autostol til dit barn.

Hvis du er på udkig efter andet udstyr til familielivet, kan du læse mere på vores hjemmeside og finde inspiration til andre praktisk indkøb.

Fuldt styr på sikkerheden med en autostol

Med en moderne autostol kan du være sikker på, at dit barn kommer til at sidde så sikkert som muligt, når du kører bil. Der er strenge krav til autostole, og de er bygget til både at holde godt fast på dit barn og til at sidde godt fast på bilsædet, så både baby og stol forbliver sikre, selvom du skulle ende i en ulykke.

Derfor er en autostol en vigtig investering for alle forældre, da du kan køre bil med ro i sindet, selvom den lille skal med på lange køreture.

Hvilken autostol skal du vælge?

Når du skal købe en autostol til den lille, er der flere ting, du skal tænke over. Her er det først og fremmest vigtigt at få størrelsen rigtig, da barnet ikke vil være ordenligt beskyttet, hvis han eller hun sidder i en autostol, der er enten for stor eller for lille.

Du kan få autostole, der passer til spædbørn som eksempelvis en autostol 0-13 kg, som kan bruges af dit barn det første års tid. Herefter er det vigtigt at skifte til en større autostol som eksempelvis 15-36 kg, så du altid kan følge med barnets vægt og størrelse.

Hvis du gerne vil bruge den samme autostol i de første mange år af barnets liv, kan du også vælge en stol, der kan justere med alderen og derved klare alt fra 0-36 kg.

Herefter skal du også kigge på, hvordan stolen skal monteres i din bil. I gamle dage blev autostole monteret med en sele, men i dag har du også mulighed for at vælge det smarte isofix-system.