Varmepumpe

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Varmepumpen er en forholdsvis ny dreng i klassen, som ikke desto mindre er blevet yderst populære rundt omkring hos danske boligejere. Med en varmepumpe kan du varme hele boligen op på en effektiv og mere grøn måde, end du kan med eksempelvis olie eller gas, og derfor vælger mange i disse år at erstatte de gamle olie- og gasfyr med netop en varmepumpe.

I mange tilfælde vil en varmepumpe også skære en god bid af varmeregningen, og der er derfor mange gode grunde til at kigge på, om ikke også en varmepumpe vil være en god løsning for dig.

Du kan også blive inspireret til andre gode løsninger til din bolig ved at kigge med på vores hjemmeside her. Her finder du inspiration og gode råd til, hvordan du kan opgradere din bolig og gøre livet nemmere med smarte produkter.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg på højde med dit klassiske fyr. En varmepumpe kan levere varme til hele boligen og varmt vand til brug i køkken og bad, og du får derfor præcis de samme muligheder med en varmepumpe, som du gør med de ældre varmeanlæg på olie, gas eller lignende.

En varmepumpe fungerer ved at udnytte den energi, der er i luften overalt omkring din bolig. En varmepumpe suger således luften ind og udnytter varmen til at varme vandet op i din bolig. Denne opgave kan varmepumpen klare, selvom det er meget koldt udenfor, og du er derfor altid garanteret varmt vand til dine radiatorer og så videre.

Til at omdanne luftens energi til varmt vand skal varmepumpen bruge elektricitet. El er således det eneste input i en varmepumpe, og da varmepumpen formår at udnytte elektriciteten yderst effektivt, bruger den forholdsvis lidt strøm.

Sammenlignet med eksempelvis en elradiator bruger en varmepumpe 3-4 gange mindre strøm på at genere den samme mængde varme til boligen. Derfor er en varmepumpe effektiv, og derfor vil den også være forholdsvis billig i drift sammenlignet med mange andre konventionelle varmesystemer.

Hvilket typer af varmepumper findes der?

Derfor findes flere forskellige former for varmepumper, og ovenstående tekst har beskrevet, hvordan en luft til vand-varmepumpe fungerer. Disse er de mest almindelige at finde rundt omkring i danske boliger, men du har også mulighed for at vælge en luft til luft-varmepumpe eller en varmepumpe, der udnytter jordvarmen.

En luft til luft-varmepumpe kan ikke lave varmt vand, hvorfor denne er et bedre valg til eksempelvis sommerhuset.