Rundsav

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

Hvis du holder af at gøre tingene selv, når noget skal repareres eller istandsættes, eller hvis du godt kan lide at gå i gang med større eller mindre byggeprojekter derhjemme, handler det om at have udstyret i orden.

Det er både tidskrævende og frustrerende at bygge eller reparere med utilstrækkeligt værktøj, og derfor kan det altid betale sig at vælge godt udstyr, hvis du holder af gør det selv-arbejdet.

Her er eksempelvis en god rundsav helt uundværlig, da den gør en lang række opgaver i byggeriet nemmere og hurtigere.

Er du på udkig efter andet værktøj? Du kan finde mere inspiration til praktisk værktøj her, hvor du også kan blive klogere på, hvad der er nødvendigt som seriøs gør det selv-mand eller -kvinde.

Et alsidigt stykke værktøj

Når der skal saves lige linjer på en effektiv måde i en spånplade, krydsfinér eller lignende, findes der ikke noget bedre værktøj end en rundsav. At skære lange og lige linjer er netop et af formålene med en rundsav, og netop derfor er en rundsav et vigtigt element i mange forskellige byggeprojekter.

Men en rundsav kan også bruges til mange andre forskellige ting, da den både kan skære i træ, metal og plast, og du får derfor et alsidigt stykke værktøj, som kan bruges til rigtig mange forskellige ting for dig, der godt kan lide at gøre tingene selv – vær dog opmærksom på, at der findes forskellige klinger, der henvender til sig forskellige materialer, hvor du skal skifte klingen, når du skal save i henholdsvis træ, metal eller plast.

Hvilken rundsav skal du vælge?

Der findes flere forskellige typer af rundsave og det kan være en god idé at kende til de forskellige slags, inden du køber.

Her skal du først og fremmest adskille rundsave med ledning fra rundsave med batteri. Hvis du er på udkig efter en billig og god rundsav, der skal bruges tæt på en stikkontakt, er en rundsav med ledning et godt valg. Men hvis du i stedet har brug for en mere fleksibel løsning, er en rundsav med batteri det helt rette valg.

Du kan også vælge en bordrundsav, som er et stationært stykke værktøj, der kan placeres i din garage eller dit værksted. Med en bordrundsav får du en større sav, der skal fastgøres til et bord, og denne model er et godt valg for dig, der har brug for at lave mange præcise snit i eksempelvis rør eller brædder.