Lysterapi

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Lys er lig med energi, og med den indsigt er det nemt at forstå, hvorfor nogle mennesker bliver lidt mutte og sløve, når vinteren er på sit koldeste og mørkeste. Det manglende lys i årets kolde måneder kan mærkes i form af et lavere energiniveau hos de fleste, mens det for nogle leder til deciderede depressioner.

Vinterdepressioner er ikke unormale, og det er noget, der kan ramme alle. Derfor kan det være en god idé at kæmpe imod vintermørket, og det kan du bl.a. gøre med lysterapi.

Hvad er lysterapi?

Lysterapi handler om at erstatte det manglende dagslys med noget andet. Når du står tidligt op, mens det stadig er mørkt, og når du kommer hjem om eftermiddagen, efter solen igen er gået ned, når du ikke at få meget lys i løbet af en dag, og det er netop det, der kan lede til lavt energiniveau og vinterdepression.

Lysterapi går således ud på at give dig det lys, du ikke kan få fra solen. Det kan du få med en lysterapilampe, som udsender kraftigt lys, der imiterer solen. Det kraftige lys er især godt om morgenen, hvor det vil narre din krop til at tro, at det er solens morgenstråler, der lander på din krop.

Derfor er lysterapi især effektivt, når du står op, hvor bare 30 minutter foran lampen om dagen vil gøre underværker. Du kan også sagtens bruges lampen i længere tid, og du kan også sagtens bruge den senere på dagen. Du skal bare undgå at bruge den for tæt på sengetid, da det vil påvirke din nattesøvn negativt.

Lysterapi med lysterapilamper

Selve terapien foregår ved, at du sætter dig foran din lysterapilampe med en afstand på ca. 20 cm. Den største effekt opnår du, hvis du kigger direkte ind i lampens lys, men det er også muligt at bruges lampens lys til at læse eller skrive ved og stadig opnå en virksom effekt – bare husk at kigge ind i lyset en gang imellem

Du kan også godt sidde længere væk end de 20 cm, men så skal du bruge lampen i længere tid for at få samme virkning. Du skal også huske, at du ikke skal bruge lampen med lukkede øjne, da effekten da stort set vil udeblive.

Mangler du andre specifikke ting til din bolig, eller leder du efter inspiration til dit næste indkøb? Så læs mere her og gå på opdagelse på vores hjemmeside.