Løbecykel

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

Som forælder har du mange muligheder, når det komme til valg af sjovt og lærerigt lejetøj til den lille. Her er det en god idé at vælge noget legetøj, som stimulerer barnets naturlige udvikling, og som giver barnet rig mulighed for at bevæge sig og bruge sin energi, så barnet får et sundt forhold til bevægelse, og så du som forælder kan få nogle hyggelige og stressfrie aftener med et barn, der er rolig og træt efter en lang dag med bevægelse.

Her er eksempelvis en løbecykel et sikkert valg, der giver masser af mulighed for bevægelse, og som sikrer mange timers sjov og underholdning.

Du kan også finde inspiration til andre former for bevægelse for dit barn på egen hånd eller sammen med dig som forælder ved at læse med her.

Hvad er en løbecykel?

En løbecykel er en lille cykel til børn, som ikke har pedaler og cykelkæde på samme måde, som du kender fra en normal cykel.

I stedet er en løbecykel udstyret med pedaler fastgjort direkte på det forreste hjul, mens andre modeller slet ikke har nogen pedaler. Modellerne med pedaler har tre hjul, som skaber god stabilitet, så barnet kan sidde på cyklen og øve sig i at cykle.

Den klassiske løbecykel har dog ingen pedaler, og her er formålet således, at barnet skal bruge benene til at skubbe sig fremad. Denne aktivitet er både sjov og lærerig for barnet, for der kan hurtigt komme ekstra fart på, når barnet skubber sig fremad på hjulene, mens barnet på samme tid vil udvikle sin balance og lære, hvordan en cykel fungerer og styres.

Derfor er en løbecykel en god start på livet som cyklist, når dit barn ikke er gammelt nok til at få en rigtig cykel. Løbecyklen er sikker at bruge, fordi barnet kan støtte sig til jorden med sine ben, mens barnet på samme tid kan lære alle de ting, der skal læres for at køre på en rigtig cykel.

Hvornår kan dit barn bruge en løbecykel?

Det er forskel på, hvornår et barn kan begynde at bruge en løbecykel. Det skyldes, at der findes forskellige modeller af løbecykler, som henvender sig til forskellige aldersgrupper.

Nogle modeller henvender sig til børn i 3-årsalderen, hvis der ikke er ekstra støttehjul på, mens andre modeller med tre hjul kan bruges sikkert af børn i en alder helt ned til 18 måneder.