Fugtstyret ventilator

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

Hvis du døjer med alt for meget fugt i dit badeværelse, er en fugtstyret ventilator et sikkert valg. Badeværelset bliver udsat for store mængder af fugt i forbindelse med brusebade, og hvis fugten og dampen ikke har en mulighed for at slippe ud efter dit bad, kan det lede til alvorlige problemer som eksempelvis skimmelsvamp og mug i vægge og i møbler.

Skimmelsvamp og mug er skidt for inventaret på dit badeværelse, det ser ulækkert ud, og så skaber det et dårligt indeklima, som er usundt at opholde sig i.

Derfor er der god logik i at holde styr på fugten på badeværelset, og det gør du bedst med en ventilator, som kan sætte i gang, når fugtniveauet på badeværelset bliver for højt.

En fugtstyret ventilator er med til at gøre livet nemmere og mere behageligt i din bolig. Det samme kan andre produkter hjælpe dig med, og du kan derfor med fordel læse med her, hvor du finder mere inspiration til smarte produkter til boligen.

Hvordan virker en fugtstyret ventilator?

En ventilator på dit badeværelse virker ved at suge den fugtige luft ud af rummet efter et bad. Klassiske ventilatorer er manuelle, hvilken vil sige, at du selv skal tænde for dem. En klassisk ventilator tænder, når du tænder for lyset på badeværelset, og derfor vil ventilatoren ofte kun være i gang, når nogen opholder sig på badeværelset.

Det er ikke altid tilstrækkeligt for at få bugt med al fugten på badeværelset, og netop derfor er en fugtstyret ventilator et godt valg. En fugtstyret ventilator kan nemlig selv måle niveauet af fugt på dit badeværelse, hvilken vil sige, at den selv kan sætte i gang, når niveauet af fugt bliver for højt.

En fugtstyret ventilator kan måle fugten ved hjælp af en såkaldt hygrostat, og det er den der gør din ventilator i stand til at tænde, når det bliver nødvendigt. Derfor vil en fugtstyret ventilator også kun køre, så længe det er nødvendigt, da den automatisk slukker igen, når fugten i badeværelset når ned på et acceptabelt niveau.

Derfor sikrer en fugtstyret ventilator, at du altid har en optimal mængde af fugt på badeværelset, og du kan undgå have lyset tændt og derved bruge unødvendigt meget strøm, når der skal luftes ud på badeværelset.

Derfor er en fugtstyret ventilator et godt valg til alle badeværelser, hvor for meget fugt og medfølgende gener som eksempelvis skimmelsvamp er et tilbagevendende problem.