Fluestang

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Hvis du gerne vil prøve noget andet end fiskeri med den klassiske fiskestang, hvor du står på bredden og kaster ud med et blylod, skal du investere i en fluestang. Fluefiskeri er utroligt underholdende og en meget mere aktiv form for fiskeri, end det du kender fra andre former for fiskeri. Med en fluestang kommer du helt ud vandet, hvor fiskene bor, og du bliver en del af naturen og livet omkring vandet i søen eller åen.

Fluefiskeri er simpelt i sin grundform, men det kræver lidt øvelse at mestre – og så skal du naturligvis have en god fluestang for at komme i gang. En fluestang adskiller sig fra din normale fiskestang, og du kan derfor ikke fluefiske uden en fluestang.

Hvad er fluefiskeri?

Med fluefiskeri skal du have gang i en helt anden teknik, end du er vant til. Med en fluestang kaster du en tyk og forholdsvis tung line udover vandet. På enden af linen er bundet en flue med en krog, som forestiller et insekt.

Pointen med fluefiskeri er således at simulere et insekt, der flyver rundt i vandoverfladen. Fiskene under vandet vil se på insektet som et byttedyr, og netop derfor giver fluefiskeri gode muligheder for fangst.

Den tunge line sørger for, at du kan kaste den næsten vægtløse flue udover vandet uden blylod, hvor den kan svæve i vandoverfladen. Med det sagt, så har du alligevel en begrænset kastelængde i forhold til fiskeri med blylod. Derfor foregår fluefiskeri bedste ude i vandet, så du kan komme helt tæt på fiskene og få din flue derud, hvor de rent faktisk svømmer rundt.

Her gør fluestangen og det specielle fluehjul det muligt at kaste linen og fluen langt udover vandet, og med lidt teknik kan du med dette udstyr simulerer et levende insekt, der som et ægte byttedyr lander i vandoverfladen.

Her handler det om at fremvise din flue stille og roligt for fiskene. I mange tilfælde vil de vente lige under overfladen på muligheden for at snappe ud efter et lækkert insekt, der lander i vandet, og med lidt øvelse giver fluefiskeri således gode muligheder for at få fisk med hjem.

Netop dette er også med til at gøre fluefiskeri til en underholdende form for fiskeri. Der er nemlig altid noget nyt at lære, og det kan tage lang tid at perfektionere teknikken.

Leder du efter andet udstyr til dine fritidsaktiviteter? Så læs mere og find inspiration her.