Espressomaskine

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

De fleste mennesker er enige om, at en god kop kaffe er den bedste måde at starte dagen på. Med den varme og smagfulde kaffe foran dig får du de bedste betingelser for at vågne og starten dagen på rolig vis, og derfor må du naturligvis have en god kaffemaskine til rådighed derhjemme.

Til det formål bliver det mere og mere populært at vælge de moderne espressomaskiner, som er noget helt andet i de klassiske filterkaffemaskiner. Med en espressomaskine får du nemlig mulighed for at nyde en helt anden smagsoplevelse, og hvis du vælger en af de fuldautomatiske modeller, bliver kaffen klar på få minutter ved et enkelt tryk på en knap.

Er du i stedet på udkig efter andre ting til din bolig og dit køkken? Så kan du læse med her og finde mere inspiration til dit næste indkøb.

Hvad er en espressomaskine?

En espressomaskine er kort sagt en maskine, der kan lave espressokaffe. Espresso refererer således til den måde, kaffen laves på. Bryggemetoden stammer fra Italien, men den er blevet populær over hele verden, fordi den skaber en helt anden kaffeoplevelse end den, der kan opnås med filterkaffe eller andre former for kaffebrygning.

Når de friskmalede bønner placeres i espressomaskinen, vil maskinen sende en blanding af damp og varmt vand ned gennem bønnerne, hvorefter kaffen løber ned i din kop. Espressomaskinen er i stand til at gøre dette under højt tryk, og det er netop derfor, at kaffen kommer til at smage bedre.

Når vand og damp presses gennem de malede kaffebønner under tryk, kommer kaffens æteriske olier nemlig frem, hvorfor der dannes et lag et skum på toppen af kaffen. Dette lag kaldes også for crema, fordi det simpelthen gør kaffen mere cremet og lækker.

Forskellige typer af espressomaskiner

Alle espressomaskiner brygger kaffe efter ovennævnte princip, men det betyder ikke, at der ikke findes forskellige espressomaskiner. Derfor er der nogle ting, du skal tænke over, inden du går ud og køber.

Her skal du først og fremmest afgøre, om du vil have en fuldautomatisk espressomaskine eller en semiautomatisk. De fuldautomatiske kan lave din kaffe ved et enkelt tryk på en knap, mens andre modeller eksempelvis kræver, at du selv maler dine bønner først.

Derudover skal du også overveje, om du vil have funktioner som mælkeskummer, samt om du vil have mulighed for at få maskinen til at lave forskellige typer kaffe som eksempelvis cafe latte, capuccino og lignende.