Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.
Hvis du holder af at lave mad derhjemme, er en emhætte et helt uundværligt stykke tilbehør. Når du laver mad, vil det nemlig udlede en masse mados og en masse partikler, og de har frit lejde til at flyve rundt i køkkenet og sætte sig på møbler og armaturer, hvis du ikke har en emhætte.
En emhætte sørger således for at suge alt skidt og snavs fra din madlavning ud af køkkenet, så du kan holde køkkenet rent, når du laver mad.
Hvis du i stedet er på udkig efter andre produkter til dit køkken eller din bolig, kan du læse mere på vores hjemmeside, hvor du finder masser af brugbar inspiration.
Hvad skal du kigge efter, når du køber en emhætte?
Når du køber ny emhætte, skal du først og fremmest kigge på, hvad der passer ind dit køkken. Emhætten skal passe ind i det rum, du har til rådighed over komfuret, og så skal den passe til den udsugningskanal, der sidder i væggen eller loftet.
Hvis du eksempelvis har en kogeø, skal du buge en frithængende emhætte, der kan monteres i loftet. Skal emhætten i stedet sidde blandt køkkenskabene? Så skal du vælge en indbygningsemhætte, der kan bygges ind i dine køkkenmoduler. Hvis du ikke har køkkenmoduler over kogepladen, og hvis du ikke har behov for en frithængende emhætte, kan du også vælge en væghængt model.
Når du har styr på type og størrelse, skal du gå videre til at kigge på kapacitet. En emhættes kapacitet siger noget om, hvor effektiv den er til at suge, og her afhænger det rette valg af, hvor stort dit køkken er.
Som regel siges det, at en emhætte skal være i stand til at udskifte luften i dit køkken 10 gange i timen for at sikre et godt og rent indeklima i forbindelse med madlavning. Derfor skal du kigge på, hvad rumfanget i dit køkken er. Det finder du ved at gange rummets længde, bredde og højde. Herefter ganger du dette tal med 10, og så har du et tal for, hvad kapaciteten på din nye emhætte skal være.
Når der er styr på type og kapacitet, er det også en god idé at tænke over lydniveau. Kig derfor på emhættens decibel, som er et tal for, hvor meget emhætten larmer. Hvis du gerne vil have en emhætte, der er så lydløs som muligt, skal du vælge en model med 50 decibel eller under.