Boremaskine

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Når der skal bygges eller renoveres i hjemmet, er boremaskinen et af de stykker værktøj, som er helt uundværlige. Med en god boremaskine kan du skrue skruer i og bore huller dagen lang, og den gør arbejdet både nemmere og mere effektivt.

Det samme gør meget andet moderne værktøj, som kan hjælpe dig med dine projekter. Du kan læse med her for at finde mere inspiration til indkøb, der vil pryde dit værksted og gøre byggeri og renovering i privaten sjovere og nemmere.

Batteri eller ledning?

Moderne boremaskiner kan både skrue og bore, og du bør derfor ikke gå så meget op i, om der står ’boremaskine’ eller ’skruemaskine’ på pakken. I stedet er det et par andre ting, som er værd at kigge efter, når du går på jagt efter en ny boremaskine.

Her er det først og fremmest en god idé at afgøre, om du vil have en maskine med batteri eller ledning. Med en batteridrevet boremaskine får du masser af fleksibilitet til at udføre arbejde overalt uden at blive tynget af en ledning. Med en boremaskine med ledning får du til gengæld evig arbejdskraft, da du aldrig behøver at stoppe for at oplade et batteri. Dertil er boremaskiner med ledning typisk billigere end boremaskiner med batteri, da batterier er dyre at producerer.

Hvis du vælger en boremaskine med batteri, er det også en god idé at kigge på, hvor kraftfuldt batteriet er. Her skal du kigge på, hvor meget du planlægger at bruge din maskine. Hvis den bare skal bruges til små skrueopgaver engang imellem, kan du sagtens gå efter en model med et lille batteri med en lav spænding, men hvis du gerne vil have mere power, kan du med fordel kigge efter modeller med en spænding på 18 V.

Du skal også kigge efter batteriet amperetimer (aH). Dette tal fortæller dig nemlig, hvor stort batteriet er, og hvor lang tid det kan arbejde uden at skulle oplades.

Andre ting at tænke over

Forskellige boremaskiner kommer med forskellige egenskaber og funktioner, hvor det bl.a. kan betale sig at tænke over følgende:

  • Størrelse: har du brug for en kompakt og ergonomisk maskine, eller må den gerne være lidt større?
  • Momenttrin: flere momenttrin giver dig flere muligheder for at finde et moment, der passer til din opgave
  • Hastighed: skal boremaskinen have 2 forskellige hastigheder, og skal hastigheden være variabel?
  • Bæltekrog: en bæltekrog gør det nemt at have maskinen lige ved hånden