Bordopvasker

Annonce

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Er du en af dem, der er henvist til at vaske op i hånden, fordi køkkenet ikke har plads til en opvaskemaskine? Med en kompakt bordopvaskemaskine behøver det ikke være sådan længere.

Den kan stå på køkkenbordet, ligesom kaffemaskinen eller brødristeren – og den tager nemt opvasken, selvom I har været flere til bords.

Vi kender miniovnen og mikroovnen. To velprøvede produkter, som gør køkkenlivet rigere og lettere for os alle sammen – og som gør, at også små køkkener har plads til store armbevægelser. Bordopvaskeren er det logiske næste skridt.

Har I et tekøkken på arbejdspladsen eller i foreningslokalerne, hvor kaffekopperne aldrig bliver vasket op? En effektiv bordopvasker kan fjerne den sidste undskyldning. Selv meget små køkkener kan have plads til en bordopvaskemaskine, og den kan rumme mere end man måske skulle tro.

Udvid boligens horisonter med Produktoversigt.dk. Læs om alle de installationer og apparater, som kan åbne nye muligheder i hjemmet og værkstedet. Måske er der noget, som du aldrig havde tænkt over, at I kunne bruge derhjemme.

Hvordan fungerer en bordopvasker?

Der er ikke mange overraskelser med en bordopvasker. Bordopvaskemaskinen virker ligesom en opvaskemaskine i den traditionelle størrelse.

Den væsentligste forskel er, at bordopvaskeren ikke behøver være koblet direkte til vandet i din bolig. Den har en påfyldningstragt, hvor man nemt fylder vandet på med en kande. På den måde slipper du for at tænke på vvs-installation og afløb.

Med til bordopvaskeren følger også en praktisk afløbsslange, som du bare skal føre til køkkenvasken, så det vand, maskinen bruger, kan løbe fra. På den måde svarer bordopvaskeren nærmest til en smart køkkenvask, der selv kan vaske op.

Så godt som alle bordopvaskere har en slange, der gør, at man kan give den sin egen permanente vandtilførsel. Men det er altså ikke nødvendigt. De fleste bruger den manuelle tilførsel.

Hvor meget kan den klare?          

Som med alle husholdningsprodukter og hvidevarer skal du vurdere behovet og kapaciteten. Ved mange bordopvaskere står der, hvor mange kuverter, den kan vaske op. Som regel fire til seks stykker. I praksis vil det ofte være lidt mindre.

Den lille husstand med en til to personer er de helt oplagte og typiske købere. Bordopvaskeren sparer tid, og ligesom den større opvaskemaskine kan den sikre et renere og finere resultat.

Hvis du bor alene og spiser take away meget ofte – så har du måske ikke engang behov for en bordopvasker. Og hvis I er tre eller flere, der spiser mad sammen flere gange om dagen – så vil I måske allerede være der, hvor der skal en normal opvaskemaskine til.

Hvad skal jeg ellers holde øje med?

Læg også mærke til den præcise størrelse og designet, når du kigger efter din nye bordopvasker. Selvom alle bordopvaskere er kompakte, er det jo ikke sikkert, at den passer lige mellem dit køkkenskab og vasken. Produktbeskrivelserne oplyser næsten altid de eksakte mål. De forskellige modeller kommer også ofte i flere forskellige farver.

En stor fordel ved opvaskemaskiner generelt er de specialiserede programmer. For eksempel hurtigprogrammer og programmer til glas. Det har bordopvaskere naturligvis også. Men udvalget kan være mindre end ved en stor og traditionel opvaskemaskine.

Energiforbruget for bordopvaskemaskiner varierer, ligesom for almindelige opvaskemaskiner. Vandforbruget kan afhænge af kalkindholdet i vandet, der hvor du bor. Når du køber en bordopvasker, vil du næsten altid kunne se dens energimærkning.

Der findes bordopvaskemaskiner med A+ mærkning. Det kan være fordelagtigt i det lange løb. Uanset om man er miljømæssigt – eller økonomisk motiveret.

Støjniveauet på maskinerne vil også altid være oplyst. Det er forholdsvist begrænset, og vil under alle omstændigheder ikke være højere end ved en normal opvasker.

Alt er mindre ved en bordopvaskemaskine. Også prisen. De to-tre tusinde, som en god maskine typisk koster, kan vise sig at være godt givet ud. I alle fald kan man ikke få en stor maskine for de penge.

Føj til eller find nyt

Med Produktoversigt.dk er du aldrig langt fra inspirationen og de gode ideer. Kig på siden efter praktiske tilføjelser til husstandens produkter. Læs om allerede kendte produkttyper og modeller – eller lad dig overraske over det, du ikke regnede med.

Udstyr, apparater og hvidevarer. På Produktoversigt.dk er der inspiration og praktiske oplysninger om det hele. Samlet på et sted.