Vandmåler

En vandmåler er et måleinstrument, som måler mængden af vand, der er gennemløbet. Forsyningsselskaber i hele landet benytter sig af vandmålere til at måle det præcise vandforbrug i din husstand, så det bliver nemt og hurtigt at regne ud, hvor meget du skal betale i vandregning. En vandmåler er én blandt mange praktiske ting, der er værd at få styr på, inden du indretter din nye bolig.

Moderne vandmålere bliver i dag fjernaflæst af dit forsyningsselskab, hvilket betyder, at du som forbruger ikke længere skal indberette dit vandforbrug manuelt, som det altså har været tilfældet tidligere.

Hvordan vælger du den rigtige vandmåler?

Når du flytter ind i din nye bolig, vil der som udgangspunkt ofte allerede være tilknyttet en vandmåler – i hvert fald, hvis du flytter ind i en lejebolig. Køber du derimod en helt ny bolig, kan det vise sig at være nødvendigt at investere i en ny vandmåler.

Men hvordan vælger du den rigtige – og hvad skal du gå efter? Som udgangspunkt skal du have en vandmåler til både koldt og varmt vand. De måler præcis på samme måde men er lavet af forskellige materialer, så de kan holde til temperaturforskellene. En måler til koldt vand kan typisk måle vand op til 40 grader, mens en måler til varmt vand kan måle temperaturer på op til 150 grader.

De to mest anvendte typer af vandmålere kan i dag skæres ned til:

  • Tachometer-tællere – denne type vandmåler er den mest udbredte, da den både har en kompakt størrelse, en fin pålidelighed og billige omkostninger.
  • Elektromagnetiske enheder – disse er også et populært valg for mange og er kendt for deres høje nøjagtighed, men er afhængige af strømtilførslen. Under en strømafbrydelse vil de derfor ikke kunne afmåle efter hensigten.

Er du i tvivl om, hvilken vandmåler, du skal vælge? Kontakt dit forsyningsselskab allerede i dag, eller få hjælp af en VVS-installatør.

Hvor køber du din vandmåler – og hvad er prisen?

I dag kan du købe din vandmåler igennem din VVS-installatør eller via hjemmesider, hvor du kan finde masser af produkter og tilbehør inden for VVS-udstyr. På nettet er der ofte gode tilbud at hente.

Priserne varierer meget, og du kan derfor finde vandmålere til alt imellem 200 kr. og 700 kr. Det afgørende er de materialer, der er blevet taget i brug.

Bestil din nye vandmåler i dag og glæd dig til at få styr på dit vandforbrug fremadrettet.