Stiksav

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

Hvis du holder af at gøre tingene selv, vil du helt sikker engang imellem støde ind i en situation, hvor du har behov for en stiksav. En stiksav er således en uundværlig del af værktøjsbeholdningen hos enhver gør det selv-mand eller -kvinde, og det kan derfor også være lige netop den investering, du skal foretage for at gøre dit værksted komplet.

Du kan også kigge med her, hvor du kan finde andet praktisk og funktionelt værktøj til at gøre arbejdet derhjemme både sjovere og nemmere.

Hvad kan du bruge en stiksav til?

En stiksav er en sav med en lille lodret klinge, der bevæger sig hurtigt op og ned, når du trykker på knappen. De små, hurtige bevægelser giver dig muligheder for at skære igennem en lang række forskellige materialer, og derfor har en stiksav en lang række forskellige anvendelsesområder.

Du kan bruge din stiksav til at skære gennem krydsfinér og lignende træmaterialer, der ikke er alt for tykke, og du kan sågar også bruge din stiksav til at skære gennem plast og metal, hvis du skifter klingen ud.

Her har stiksaven den fordel, at den i modsætning til en rundsav eller en normal håndsav er nem at navigere rundt på materialet, så du kan save i buer og andre former, hvilket er nødvendigt i en lang række forskellige projekter.

Hvilken stiksav skal du vælge?

Der findes mange forskellige stiksave, hvor nogle er dyre, og nogle er billige. Derfor er det en god idé at tænke over dine behov, da du generelt får mere kvalitet ved at vælge en dyr stiksav. Men måske skal du kun bruge din stiksav til små opgaver i ny og næ? Så kan en mindre og billig stiksav sagtens klare jobbet for dig.

Dertil skal du overveje, om du vil have en stiksav med bøjlegreb eller med stavgreb, da der er fordele og ulemper ved begge typer.