Skruekompressor

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

En skruekompressor er en rigtig godt alternativ til en almindelig standard kompressor. En standart kompressor kan kun køre ca. halvdelen af tiden, mens en skruekompressor kan køre 100 % af tiden. Den behøver ikke køle af, ligesom en almindelig kompressor skal.

En skruekompressor fungerer ved, at der sidder nogle rotorelementer, som drejer mod hinanden. De rører ikke hinanden, hvilket sikrer, at der ikke er noget friktion. Og når der ikke er friktion, er der heller ikke noget slid. En skuekompressor er derfor meget holdbar på trods af, at den kan køre uafbrudt i al den tid, du har brug for luften.

En anden fordel ved at skruekompressor er, at den kan køre høje omdrejninger uden problemer og, at den er forholdsvist lille i forhold til, hvor meget den yder. Derudover kan man også få skruekompressorer, som er ret støjsvage. Vær dog opmærksom på, at en kompressor skaber trykluft med en motor, og derfor vil den altid lave støj.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber kompressor?

Når du skal købe en kompressor, skal du starte med at overveje, hvad du skal bruge den til. Hvilket værktøj skal den trække, og hvor meget luft kræver det pågældende værktøj for at fungere optimalt? Hvis dit udstyr skal bruge 200 liter i minuttet, skal du sørge for at købe en kompressor, der giver mere end det, så du altid er sikker på ikke at stå og mangle luft til dit arbejde. Det, du skal holde øje med i den forbindelse, er den effektive luftmængde, kompressoren laver.

Du skal også overveje tankstørrelsen på kompressoren. Altså hvor meget luft den kan indeholde, og derfor hvor meget, du kan bruge den, inden den starter. Kompressoren larmer mest, når den kører. Vær opmærksom på, at når kompressoren får en vis størrelse tank, vil det kræve, at der bliver foretaget et årligt tankeftersyn.

Hvis du skal bruge din kompressor til et stykke arbejde, hvor du skal bruge højt tryk, skal du huske at tjekke, hvor mange bar kompressoren kan tage. Det normale ligger omkring 10, men de kan fås op til 15 bar.

Du skal også overveje, om du skal have en kompressor på hjul, om den skal køre på benzin eller strøm og, om det udstyr den skal bruges sammen med, passer til det du har.

Hvis din kompressor skal køre længe ad gangen, skal du have fat i en skruekompressor, som kan køre helt uden kølepauser.