Maskinskruestik

Annonce

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Hvis du er vandt til at arbejde med store maskiner, for eksempel søjleboremaskiner eller fræsemaskiner, så ved du også, hvor vigtig det er at have muligheden for at holde det emne, man arbejder på fast, mens man bruger maskinen. Det kan gå grueligt galt, hvis man bliver nødt til at holde på emnet med sine hænder. I bedste fald går det kun ud over det, man arbejder på, og i værste fald er det hænderne, der tager skraldet.

Det skal vi ikke have noget af. Derfor er det smart, at der findes maskinskruestikker. En maskinskruestik gør det muligt at fastholde det emne, man arbejder på, på en sikker måde, mens man betjener de store maskiner. På den måde kan man være sikker på, at det arbejde, man får lavet, er i orden og, at man har alle sine fingre i behold efter en arbejdsdag.

Hvad er en maskinskruestik egentlig?

En maskinskruestik er et stykke værktøj, som har sin oprindelse i den almindelige håndholdte skruestik. En skruestik er uundværlig, hvis man skal holde to eller flere ting fast sammen, mens man arbejder på det. Det kan for eksempel være to brædder eller andet, hvor det er vigtigt, at emnerne bliver holdt fast.

En skruestik består af to kæber, eller bakker, som de kaldes, på en lang gevindstang med en vingemøtrik eller et håndtag for enden. Bakkerne kan skilles ad eller samles og holdes fast sammen ved, at man skruer på vingemøtrikken eller håndtaget. Hvis man vil have den til at hold godt fast, skal man bare stramme den godt til.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle materialer, der kan tåle at sidde i kraftigt spænd i en skruestik. Nogle materialer risikerer at få mærker. Sørg derfor for at sætte et blødt materiale imellem emnet og din skruestik, inden du strammer til.

En maskinskruestik fungerer i princippet på samme måde som en løs skruestik. Den er bare fastgjort til et bord eller en maskine, så den kan bruges til at holde fast på det emne, man skal arbejde i ved maskinen. På en maskinskruestik kan man som regel skifte bakkerne, så de passer til det emne, man skal spænde fast.

Husk at tjekke, hvilken maskine din skruestik skal bruges til, så du får købt en, der passer til maskinen. Den skal også passe til de emner, du arbejder i. Den må hverken være for stor eller for lille.