Kædesav

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

En kædesav er et kraftigt stykke værktøj, der primært bruges til at beskære og fælde træer og som i daglig tale også kaldes for en motorsav.

Arbejder du derfor med træ til daglig – hvad end det er i egen have eller under diverse gør-det-selv-projekter – så vil en kædesav være et uundværligt stykke værktøj for dig. Derudover kan du supplere din værktøjskasse med meget andet værktøj, der er godt at have ved hånden.

Hvordan vælger du den rigtige kædesav?

Inden du køber din nye kædesav, er det en god idé at finde ud af, hvilken type sav, du vil få allermest gavn af. Overordnet set kan du vælge imellem tre typer kædesave:

  • Batteridrevet – en batteridrevet kædesav har som udgangspunkt en mindre motor og er dermed ofte mindre kraftfuld end de benzindrevne udgaver. Til gengæld giver denne type kædesav dig de bedste betingelser for en nem og fleksibel beskæring af mindre buske, træer og grene i haven – og så er den mere miljøvenlig end den benzindrevne model. Sidst men ikke mindst støjer den heller ikke så meget, så den er langt mere behagelig at bruge til de mindre projekter.
  • Kædesav med ledning – denne type kædesav forudsætter, at du har adgang til en strømforsyning under dit arbejde. Den giver dig en mindre fleksibilitet, men til gengæld har den ofte en større motor end den batteridrevne model.
  • Benzin- eller dieseldrevet – med en benzin- eller dieseldrevet kædesav får du et noget mere kraftfuldt stykke værktøj, der egner sig til større opgaver som fx træfældning eller til at skære brænde.

Et godt råd er at lægge et budget for, hvor meget din nye kædesav må koste. På den måde kan du allerede fra starten af indskrænke dit felt, når du skal ud at investere i dit nye værktøj.

Hvor kan du købe din kædesav?

I dag findes der et væld af muligheder, når du skal købe din kædesav. Udover dit lokale byggemarked finder du i dag og et stort udvalg af hjemmesider med værktøj, hvor du kan finde masser af inspiration til dit køb. På disse sider kan du med få klik danne dig et overskueligt overblik og finde en kædesav, der passer til dit budget. Derudover tilbyder dygtige medarbejdere som regel deres hjælp, uanset om det er i den fysiske butik eller i form af et online kundecenter, som du finder tilknyttet til en hjemmeside.