Induktionskomfur

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Når der skal laves mad i det daglige, er komfuret en fast medspiller i langt de fleste husstande. Her bliver der kogt, stegt, bagt og brunet, og det har fåregået på mange forskellige typer af komfurer gennem tiderne. I dag kan det bl.a. foregå på et induktionskomfur, som er den mest moderne type af komfurer.

Sammen med komfuret gør også mange andre elementer i din bolig hverdagen nemmere og mere bekvem. Du kan læse mere her og finde inspiration til andre indkøb til din bolig.

Hvad er et induktionskomfur?

Et induktionskomfur består af de samme elementer som mere traditionelle komfurer. Her får du nemlig en ovn og nogle kogeplader, som på samme måde kan bruges til at tilberede din mad. Forskellen ligger i, hvordan kogepladerne fungerer, når du tænder for varmen.

Et i induktionskomfur vil kogepladernes varmes op via induktion. Når du tænder for varmen, vil et elektrisk spolefelt i kogepladen blive aktiveret, når du placerer en gryde på kogepladen. Spolefeltet i kogepladen danner et elektromagnetisk felt mellem kogepladen og gryden, hvilket vil sige, at det faktisk kun er gryden og ikke selve kogepladen, der bliver varmet op. Netop derfor er det kun specielle induktionsgryder og pander, som kan bruges med et induktionskomfur.

Når det kommer til ovnen i et induktionskomfur, er der ikke så meget nyt under solen. Her får du en ovn, som du kender den, og som fungerer på samme måde som andre ovne. I visse induktionskomfurer har du dog mulighed for også at få nogle nye funktioner i selve ovnen. Det kan eksempelvis være en selvrensende funktion, der gør rengøringsarbejdet i det daglige nemmere.

Hvad er fordelene ved at vælge et induktionskomfur?

Den helt store fordel ved et induktionskomfur ligger i den måde, kogepladerne fungerer på. Induktionsteknologien vil nemlig gøre det daglige arbejde med panderne og gryderne en hel del nemmere, da induktion vil varme eksempelvis en gryde med vand op på rigtig kort tid sammenlignet med eksempelvis en mere klassiske keramisk kogeplade.

Derfor kan du med et induktionskomfur sætte skub under madlavningen, da du aldrig igen behøver at vente uforholdsmæssigt lang tid på, at dine gryder og pander bliver varme nok til brug.

En anden fordel ved et induktionskomfur er, at kogepladen ikke er varm særlig lang tid efter brug. Det er som nævnt gryden, der varmes op, hvorfor du og børnene ikke risikere at brænde fingrene på en meget varm kogeplade efter madlavningen.