Håndmixer

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Håndmixeren er et stykke køkkenudstyr, som er at finde i langt de fleste danske køkkener. Maskinen er en ægte klassiker, som gennem mange årtier har været brugt til at piske flødeskum og til at sammenrøre og piske mange andre madvarer og retter.

Derfor er intet køkken komplet uden en god håndmixer, og derfor kan håndmixeren også være lige netop det, du står og mangler. Eller måske er du på udkig efter noget andet til dit køkken eller din bolig? Så kan du kigge med her og finde mere inspiration til dit næste indkøb.

Hvad kan en håndmixer bruges til?

De fleste tænker straks på flødeskum, når håndmixeren findes frem. Men den klassiske håndmixer kan faktisk også bruges til meget andet end bare at piske fløde med. Med det hurtigt roterende piskeris kan du også piske mange andre former for skum og mousse til dine kager, så de får den rette konsistens, mens de fleste håndmixere også kommer med dejkroge, som giver nogle helt andre muligheder.

Med dejkroge kan du ælte dej direkte i skålen, uden du behøver at få snavsede fingre, mens dejkrogene også kan bruges til at blande frikadellefars og meget andet. En håndmixer kan med andre ord bruges til af hvert, for så snart forskellige ingredienser skal blandes sammen, kan håndmixeren klare arbejdet.

Nogle håndmixere er endnu mere multifunktionelle, da de kommer med ekstra tilbehør. Du kan således få håndmixere med blenderfod eller minihakker, så du også kan erstatte behovet for en stavblender.

Form og funktioner

Når du går på udkig efter en ny håndmixer, skal du ikke kun kigge efter, hvilket tilbehør den kommer med. Forskellige håndmixere adskiller sig også på funktioner, hvor det bl.a. er værd at kigge efter antallet af hastigheder. Jo flere hastigheder en håndmixer har, jo nemmere bliver det at finde en indstilling, der passer til netop det, du har i skålen. Men hvis du ikke stiller så store krav, kan du spare penge ved at vælge en mere simpel håndmixer uden så mange hastigheder.

Dertil er det værd at overveje, hvilken form din håndmixer skal have. Hvis du skal bruge den meget, er det rart med en mixer, der passer godt i din hånd, og hvor der er tænker over detaljerne, så den bliver så behagelig at bruge som muligt. Du kan bl.a. vælge mellem håndmixere med lukket håndtag og håndmixere med åbent håndtag, mens også andre detaljer adskiller de forskellige modeller.