Gulvvarmeplader

Annonce

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Gulvvarme er den helt store trend inden for moderne boligbyggeri – og med god grund. Med gulvvarme får du nemlig en god og jævn varmefordeling i hele hjemmet samtidig med, at du får en behagelig temperatur med varme nedefra, da det typisk er omkring fødder og ben, at man mærker træk og kulde allermest. Inden du installerer gulvvarme i dit hjem, kommer du dog ikke udenom at skulle tage stilling til valget af gulvvarmeplader. Udover dette er det også en fordel at have det rette værktøj ved hånden. Du kan finde mere inspiration til værktøj her.

Hvilken type gulvvarmeplader skal du vælge?

I dag kan du vælge imellem et stort udvalg af gulvvarmeplader. Inden du vælger dine plader, kan du med fordel tage stilling til:
  • Vandbaseret eller eldrevet gulvvarme – helt overordnet set skelnes der mellem disse to typer gulvvarme, og det er derfor helt afgørende, at du køber gulvvarmeplader, der understøtter et af disse to forsyningsformer.
  • Gulvtype – forskelligt gulv kræver forskellige typer gulvvarmeplader. Der findes fx forskellige typer plader alt efter, om du vil have gulvvarme under klinker, linoleumsgulv, trægulv m.m. Det er vigtigt, da et forkert valg af plader ellers kan forårsage skader på dit gulv eller måske give utilstrækkelig varme.
  • Reaktionstid – fra det øjeblik du tænder for termostaten til du kan mærke varmen i dit gulv kaldes i fagsprog for reaktionstiden. Denne varierer også fra produkt til produkt, og du må gøre op med dig selv, hvor højt du prioriterer det i forhold til prisklasse.
  • Opsætning og installation – det er altid fordelagtigt at købe nogle gulvvarmeplader, der er nemme og ligetil at sætte op – især hvis du har en ambition om at lægge dem selv.

Hvad koster det at installere gulvvarme?

Priserne varierer meget fra håndværker til håndværker. Hvis du skal have lagt gulvvarme fra bunden af en professionel, vil det typisk koste dig mellem 800 kr. og 1200 kr. pr. m2. Mange vælger dog at kaste sig ud i projektet på egen hånd. Måske kender du en god ven eller bekendt, der kan hjælpe dig med at komme godt fra start? Du kan købe dine gulvvarmeplader over nettet, så du kan få leveret et parti hjem direkte til døren. De fleste hjemmesider tilbyder kyndig vejledning til kunderne, så du er sikker på at få de rigtige plader hjem – og selvfølgelig så det også passer med dine m2.