Elmåler

Annonce

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

En elmåler er et måleværktøj, der måler mængden af elektrisk energi, der forbruges i din husstand. Denne gøres typisk op i kWh (kilowatt-timer), og det er på baggrund af dette, af din elregning bliver registreret. Langt de fleste elmålere bliver i dag fjernaflæst, hvilket betyder, at du dit forsyningsselskab selv holder styr på dit elforbrug. Skulle din elmåler mod forventning ikke høre under denne kategori, vil du få udleveret et aflæsningskort af dit forsyningsselskab, når tiden er inde til at holde regnskab. En elmåler er noget af det mest basale udstyr i ethvert hjem. Selvom det er mindre sjovt at investere i, er det stadig afgørende for at sikre, at du betaler den rigtige sum for dit elforbrug. Find inspiration til, hvordan du kommer godt i gang med at indrette dit nye hjem med alt det nødvendige udstyr til din bolig.

Hvilken elmåler skal du vælge?

Inden du vælger en elmåler, kan det være en god idé at få et overblik over dine muligheder. Typisk skelnes der imellem to slags målere:
  • Hovedmålere – denne type elmåler er en, du typisk får udleveret fra dit forsyningsselskab. Den måler forbruget af elektricitet i hele husstanden og er derfor essentiel i ethvert hjem. Med denne måler får du et overblik over dit samlede forbrug.
  • Bimålere – ønsker du derimod at måle elforbruget på en bestemt type installation, kan du anvende en bimåler. Den kan give dig overblikket over dit forbrug på bestemte maskiner eller lignende i husstanden, på værkstedet eller i virksomheden.
Er du i tvivl om, hvilken type elmåler du skal have? Du kan altid ringe dit lokale forsyningsselskab op og blive klogere på, hvilken løsning de anbefaler dig. Elmålere fås i dag i mange varianter og prisklasser, så vær opmærksom på dette, inden du bestiller din nye måler.

Hvor kan du købe din elmåler?

Når du flytter ind i en lejebolig, vil der oftest allerede være en elmåler tilknyttet husstanden. Flytter du derimod i eget hus, kan det vise sig at blive nødvendigt at købe en elmåler. I dag kan du med ganske få klik finde masser af elmålere online, som du kan få leveret hjem direkte til din adresse. Skal du derimod have skiftet din elmåler ud, er det ofte dit eget forsyningsselskab, der betaler regningen. Du kan altid læse mere hos forsyningsselskabets hjemmeside, så du er sikker på at handle rigtigt og undgå at betale for meget.