Elkedel

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.


Elkedlen er en ægte klassiker i de danske køkkener, hvor den bruges ivrigt til et væld af forskellige opgaver. Navnlig er elkedlen brugbar, når der skal laves te og andre varme drikke, men kedlen kan også bruges til andre formål, når du har brug for kogende vand i en fart.

Med en elkedel på køkkenbordet er du altid kun få minutter fra at have varmt vand til dine drikke eller din madlavning, og selvom den samme opgave kan klares med en gryde på komfuret, kan det alligevel betale sig at investere i en elkedel. En elkedel klarer nemlig opgaven både hurtigere og mere energieffektivt, så du kommer til at spare både tid og penge, når der skal opvarme vand.

Også andet udstyr til køkkenet og boligen kan spare dig for tid og penge i en travl hverdag. Læs mere på vores hjemmeside og find inspiration til andre praktiske indkøb, der vil gøre dit liv nemmere.

Mange muligheder med en elkedel

Alle elkedler har en temperaturmåler, som får kedlen til at slukke, når vandet når kogepunktet. Men du har faktisk også mulighed for at købe elkedler, som kan indstilles til at slukke ved andre temperaturer. Hvis du eksempelvis skal bruge varmt vand til kaffe eller te, er 100 grader ikke optimalt, da du vil brænde kaffen eller teen.

Hvis du skal bruge en elkedel til din stempelkande eller lignende, kan en kedel med flere temperaturindstillinger således være et godt valg, så du eksempelvis kan indstille kedlen til at stoppe ved 90 grader. Med flere temperaturindstillinger får du flere muligheder med din elkedel, da du kan opnå en præcis temperatur hver gang.

Størrelsen på din elkedel

Det er også værd at overveje, hvor stor din nye elkedel skal være. Her er det en god idé at kigge på, hvor mange mennesker I er i hustanden. Hvis du skal bruge en elkedel til 1 eller 2 personer, kan du sagtens nøjes med en elkedel på 1 liter, mens hvis hustanden er større, kan det være praktisk med en kedel på 2 liter, så du ikke skal til at koge vand flere gange, når der skal laves te eller kaffe.

Du bør også kigge på, hvad elkedlen skal bruges til. Hvis den bare skal bruges til te, er en stor kapacitet ikke så vigtig, men hvis du også vil koge vand til pastaen eller andre gryder, vil en stor elkedel under alle omstændigheder være praktisk.