Dampovn

Hvis du gerne vil tage din madlavning til det næste niveau, er en dampovn den perfekte investering til dit køkken. Med en dampovn får du nemlig en masse muligheder, som du ikke har med en normal ovn eller andre redskaber i dit køkken, og du kan derfor komme til at forkæle dig selv og familien med aftensmad på et helt nyt gastronomisk niveau.

Du kan også vælge mange andre ting til dit køkken og din bolig, som du kan få gavn af i det daglige, og som kan gøre dit liv både sjovere og nemmere. Du kan se mere her og få inspiration til, hvad du kan vælge til boligen for eksempelvis mere komfort eller flere muligheder i køkkenet i det daglige.

Lav byens bedste brød med en dampovn

Som navnet antyder, er en dampovn en ovn, hvor damp er det helt centrale element. Dampen i en dampovn giver dig mange fordele i den daglige madlavning, og derfor er dampovne også blevet det foretrukne valg blandt mange professionelle kokke.

Når du laver mad i en dampovn, får du de samme fordele, du gør med en normal ovn. Du får et rum med en konstant temperatur, som vil give dig det samme resultat hver eneste gang. Men dampen i en dampovn giver dog nogle helt andre resultat end en normal ovn.

Det gælder eksempelvis, hvis du skal bage. Her vil dampen give dig en lækker og sprød skorpe på dit brød, mens brødets indre bliver gennembagt og forbliver let og blødt. Derfor kan du få nogle helt fantastiske resultater, når du laver eksempelvis boller, og en dampovn er således et godt skridt på vejen mod at blive vejens bedste bager.

Masser af god smag med en dampovn

Også i forbindelse med tilberedelse af anden mad giver en dampovn dig mange fordele. Hvis du eksempelvis vil tilberede grøntsager i din dampovn, sørger ovnens damp for, at grønstagerne bibeholder deres flotte farver, så du kan anrette en smuk middag med alle naturens farver, der på samme tid er tilberedte til perfektion.

På samme tid bidrager dampen til, at grøntsagerne ikke mister deres gode vitaminer og mineraler, når de tilberedes i ovnen. Det samme gælder for alt anden mad, du putter i din dampovn, hvor eksempelvis fisk også er et godt eksempel på en råvare, som kan tilberedes til absolut perfektion i en dampovn, hvor både farver, smag og sundhed kommer til at sidde lige i skabet.