Crosstrainer

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Der findes mange måder at komme i form på og tabe lidt kropsvægt, men hvis du gerne vil spare tid i en travl hverdag og klare det hele i hjemmet, er det en god idé at købe noget godt udstyr, som vil give dig gode forudsætninger for at komme i form i stuen.

Det kan du bl.a. gøre med en crosstrainer, der er en videreudvikling af løbebåndet. En crosstrainer er kendetegnet ved at have to store pedaler til fødderne samt to lange håndtag til hænderne, som bevæger sig synkront med pedalerne.

Måske er du på udkig efter andet udstyr til træning eller sport? Så kig med på vores hjemmeside her og finde mere inspiration.

Hvorfor vælge en crosstrainer?

En crosstrainer minder som nævnt lidt om et løbebånd, men de to maskiner er alligevel vidt forskellige, og der er således flere fordele ved at vælge en crosstrainer fremfor et løbebånd eller en motionscykel.

Den helt store fordel ved at bruge en crosstrainer fremfor eksempelvis et løbebånd er, at du bruger hele kroppen under træning på en crosstrainer. På crosstraineren får du stimuleret musklerne i både under- og overkrop på samme tid på en helt anden måde, end du gør på eksempelvis en motionscykel.

På en crosstrainer bruger du armene til at skubbe håndtagene fremad, mens benene på samme bruges til at træde i pedalerne, og du får derfor gang i hele kroppen. Det giver en effektiv træning, der kommer hele vejen rundt, så du kan slippe for at bruge tid på flere forskellige maskiner.

Dertil sørger en crosstrainer også for skånsom træning af din krop. I modsætning til eksempelvis et løbebånd vil en crosstrainer ikke udsætte din krop for stød og vægtbelastning, når du træner. På crosstraineren bevæger du dig i bløde og lette bevægelse, og derfor udsætter du ikke din krop for samme risiko for skader, som du gør når du bruger et løbebånd til din træning.

Sådan bruger du en crosstrainer korrekt

Hvis du gerne vil have den maksimale effekt ud af din træning og din tid på din crosstrainer, kræver det, at du bruger den korrekte. Det duer ikke, at du bare hopper op på din crosstrainer og træder lidt i pedalerne og lader armene følge automatisk med.

I stedet skal du give den gas med hele kroppen ved både at træde i pedalerne og skubbe i håndtagene med dine arme med al din kraft, så hele kroppen aktiveres.